Ovo je 5 namirnica koje će pomoći vašem organizmu da se “očisti” od nikotina

Ovo je 5 namirnica koje će pomoći vašem organizmu da se “očisti” od nikotina

Ovo je 5 namirnica koje će pomoći vašem organizmu da se “očisti” od nikotina
  • Objavljeno: Srijeda, 09.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nije tajna da je pušenje štetno za zdravlje. Jednom kada počneš, jako je teško prestati. Međutim, gdje ima volje ima i načina. Prestati pušiti na vrijeme može spasiti život, a zdravlje i kondiciju poboljšati iznad naših očekivanja.

Ovo je popis namirnica koje mogu pomoći na putu odvikavanja od nikotina.

1. Sok od naranče

Osim što hidratizira tijelo, sok od naranče uspješno uklanja toksine i osigurava dovoljnu dozu vitamina potrebnih za jačanje imuniteta. Sok svježe iscjeđen iz naranči preporuča se piti razrijeđen s jako malo vode, između obroka.

Pročitajte koje su prednosti prestanka pušenja.

2. Špinat i brokule

Ove su dvije namirnice jako važne za odvikavanje od cigareta. Puni su folne kiseline, koja je jako bitna, želite li prekinuti ovisnost o nikotinu. Brokula je, ujedno, bogata vitaminima B5 i C, koji su ključni za jačanje imuniteta.

3. Kivi i limun

Pušači teže apsorbiraju vitamine A, C i E. Kivi i limun bogati su ovim vitaminima, koji pomažu u osnaživanju imuniteta, ali i pomažu tijelu da se oporavi, jednom kada prestanete pušiti.

Pročitajte kako izgleda tijelo pušača i nepušača.

4. Zeleni čaj

Kroničnim pušačima uvijek nedostaje tekućine, a zeleni čaj tu tekućinu može lako nadomjestiti. Zeleni čaj pomaže organizmu da se očisti od nikotina, ali je i dobra zamijena za lošu naviku ispijanja kave i pušenja cigarete.

5. Mrkva

Mrkve su bogate vitaminima A, C, K i B. Ti su vitamini odlični za detoksifikaciju i jačanje otporonosti organizma na bakterije i viruse. U kombinaciji s ostalim namirnicama, imate napitak pomoću kojeg je moguće pobijediti nikotinsku ovisnost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije