Redovita konzumacija sira može vam produžiti život!

Redovita konzumacija sira može vam produžiti život!

Redovita konzumacija sira može vam produžiti život!
  • Objavljeno: Petak, 23.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Postoje različite vrste sireva, od onih pljesnivih, tvrdih, polutvrdih pa sve do domaćih vrsta i specijaliteta – kao što je paški sir. No, bez obzira na vrstu, ljubitelji sireva redovito ga konzumiraju i iz njega dobivaju brojne prednosti za zdravlje kojih nisu ni svjesni.

Svatko ima omiljenu vrstu sira, a istraživanja pokazuju da, bez obzira je li vam najdraža gauda, ementaler ili brie, svaki sir ima jednake zdravstvene prednosti. To su pokazali rezultati istraživanja koje je obuhvatilo čak 21 državu i preko 130 tisuća ispitanika u dobi od 35 do 70 godina, s ciljem da se istraži veza između prehrambenih navika jedenja sira i utjecaj na zdravlje.

Otkriveno je da osobe koje redovito konzumiraju sir imaju smanjen rizik od moždanog udara i srčanih bolesti za čak dva puta u odnosu na one koji sir ne jedu nikako. Osim toga, još jedan rezultat iz istog istraživanja pokazao je da osobe koje izbjegavaju sir imaju veću stopu smrtnosti za 44%. No, istraživanje tog specifičnog parametra treba detaljnije obaviti jer ne mora nužno biti povezano s konzumacijom određene hrane.

Ova 4 simptoma mogu vam spasiti život, provjerite kako!

Isto tako, studija je navela dokaze da zasićene masti iz svih mliječnih proizvoda, osim maslaca, nisu povezane s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, za razliku od masti iz nekih drugih izvora. Što znači da sir nema negativan utjecaj na zdravlje srca, kao što se ranije smatralo.

Ove vijesti razveselile su sve ljubitelje sira jer sad mogu bezbrižno uživati u omiljenoj namirnici, bez straha od razvoja različitih bolesti. Zato u nadolazeće blagdansko vrijeme slobodno navalite na sir, u umjerenim količinama, jer ćete tako izbjeći prejedanje ostalom hranom, a organizam ćete učiniti zdravijim.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije