Što trebate jesti za prekrasnu kožu?

Što trebate jesti za prekrasnu kožu?

Što trebate jesti za prekrasnu kožu?
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Životne navike su važne. Određuju kako ćete izgledati, kako ćete se osjećati, koliko energije ćete imati i hoćete li bolovati od nekih bolesti. Brojna istraživanja su potvrdila da prehrana utječe na zdravlje i izgled kože.

Postoje namirnice čiji unos svakako trebate povećati ako želite spriječiti prijevremeno starenje kože i različite bolesti kože.

Borovnice

Borovnice su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja. Znanstvenici su proveli jako velik broj istraživanja na temu borovnica i svako istraživanje j pokazalo da imaju odlično djelovanje na zdravlje i ljepotu.

Provjerite kako borovnice čuvaju zdravlje srca i potiču mršavljenje!

Batat

Batat je jako dobar izvor beta karotena, antioksidanta koji smanjuje rizik od nastanka bolesti očiju, a kožu čini mekom i sjajnom. Batat je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6 i kalija, a jako dobar izvor vitamina A, C i mangana.

Chia sjemenke

Odličan su izvor vlakana, proteina i omega 3 masnih kiselina. Imaju moćno protuupalno svojstvo, zahvaljujući kojemu smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja i kožnih poremećaja, kao što su osip, akne i prištići.

Saznajte kako chia sjemenke ubrzavaju metabolizam i štite od raka!

Leća

Slaba kosa, blijeda koža i lomljivi nokti su najčešće posljedica manjka željeza u tijelu. Leća je jako dobar izvor proteina i željeza, a istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka niza bolesti. Povećanjem unosa leće kosi i koži ćete osigurati nutritivne spojeve, potrebne za ljepotu i zdravlje.

Špinat

Špinat je odličan izvor antioksidanata, vitamina B, C i E. Također je jako dobar izvor luteina, spoja koji štiti kožu od prijevremenog starenja i smanjuje rizik od nastanka bolesti očiju i problema s vidom.

Pripremite smoothie od špinata i grejpa za jačanje imuniteta!

Bademi

Bademi su bez sumnje jedna od najzdravijih grickalica. Jako su dobar izvor flavonoida i vitamina E. Dokazano smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja. Imaju odlična antioksidacijska svojstva što znači da smanjuju oštećenja uzrokovana vanjskim štetnim čimbenicima.

Masna riba

Masna riba, kao što je losos, tuna i sardina, sadrži visok udio omega 3 masnih kiselina koje koži daju mladolikost. Masna riba će smanjiti vidljivost bora i kožnih oštećenja, a stručnjaci preporučuju da tjedno pojedete oko 3 porcije masne ribe.

Avokado

Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja. Istraživanja su pokazala da avokado smanjuje vidljivost strija i ožiljaka. Dat će jako dobre rezultate i ako ga nanosite površinski.

Provjerite kako avokado čuva srce, potiče probavu i ublažava upalu!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije