Temelji zdrave detoksikacije

Temelji zdrave detoksikacije

Temelji zdrave detoksikacije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.08.2014.
  • Broj pregleda: 1.355
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Istraživanja su pokazala da osobe koje svakih nekoliko mjeseci rade detoksikaciju tijela, pospješuju zdravlje cjelokupnog organizma.

Detoksikaciju bismo trebali raditi svakih nekoliko mjeseci jer njome pomažemo tijelu da se oslobodi od toksina i drugih štetnih spojeva. Detoksikacija dokazano promiče zdravlje srca i krvožilnog sustava, smanjuje rizik od nastanka pretilosti i dijabetesa tipa 2.

Ako planirate započeti detoksikaciju, svakako se trebate upoznati s njenim temeljima, odnosno namirnicama s kojima sigurno nećete pogriješiti i koje biste definitivno trebali uvrstiti u svoj plan prehrane. Ako pijete lijekove, svakako se posavjetujte s liječnikom prije početka detoksikacije jer neke namirnice mogu smanjiti djelovanje lijekova koje uzimate.

Borovnice

Ove male bobice su odličan izvor antocijanina, moćnih antioksidanata koji eliminiraju toksine iz tijela i smanjuju razinu slobodnih radikala.

Đumbir

Ovaj začin je odličan za detoksikaciju. Pospješit će rad probavnog sustava, ubrzati cirkulaciju krvi i povećati dotok hranjivih tvari do svih stanica u tijelu.

Limun

Ovo citrusno voće ima moćna antioksidacijska svojstva i enzime koji će pospješiti rad probavnog sustava. Iako je kiseo, limun ima lužnato djelovanje, zbog čega će regulirati razinu želučane kiseline.

Mango

Samo jedna šalica manga će zadovoljiti čak 75% dnevne tjelesne potrebe za vitaminom C. odličan je izvor vlakana koja pospješuju probavu.

Naranča

Jedna naranča sadrži gotovo 100% preporučene dnevne doze vitamina C. Baš kao i limun, naranča sadrži enzime koji će pospješiti rad probavnog sustava.

Peršin

Peršin je prirodni diuretik. Ovaj začin će potaknuti eliminaciju toksina iz tijela putem urina. Blagog je okusa pa se odlično slaže s različitim namirnicama.

Pepermint

Pepermint je puno više od biljke koja osvježava dah. On će regulirati apetit, a njegova antimikrobna svojstva će pomoći u prevenciji raznih bolesti.

Šipak

Šipak ima odlična antioksidacijska svojstva koja će smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu i rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije