Vodom isperite masti iz tijela

Vodom isperite masti iz tijela

Vodom isperite masti iz tijela
  • Objavljeno: Srijeda, 23.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Možda ste već čuli da postoji recept za vodu koja ispire masti. No, kako točno voda može isprati masti iz vašeg organizma? Svima nam je jasno da voda nije neki čudesni spoj. Tijelo ju treba kako bi ostalo hidratizirano i oslobodilo se neželjenih spojeva. Naslage masti u tijelu može biti teško razbiti i eliminirati, ali pravilna prehrana i redovita tjelovježba u tome mogu značajno pomoći.

Do razbijanja masti dolazi onda kada tijelo koristi zalihe masti kako bi proizvelo energiju. Počinju se uklanjati trigliceridi unutar stanica masti. Potom se oni razgrađuju na masne kiseline i gliceride i apsorbiraju unutar mišićnog tkiva i unutarnjih organa. Tamo se putem različitih kemijskih procesa nastavljaju razbijati. Ako, čak i nakon svih kemijskih procesa, ostanu ostaci masti, tijelo ih ne koristi kao izvor energije, već ih tretira kao otpad kojeg se treba osloboditi. Tu ključnu ulogu odigrava upravo voda.

Uloga vode

Voda se koristi za eliminaciju ovih otpadnih tvari iz tijela. Otpadne tvari, koje su nastale razbijanjem masti, se kasnije filtriraju iz organa putem vode koju popijete. Voda taj otpad donosi do bubrega koji ga eliminiraju putem mokraće. Naše tijelo je uistinu čudesno! Jako je važno svaki dan popiti adekvatnu količinu vode kako bi tijelo ostalo hidratizirano i kako bi se moglo osloboditi stanica masti. Brojni izvori potvrđuju da dnevno trebate popiti 8 čaša vode. No, preporučena dnevna doza vode varira ovisno o vašoj tjelesnoj težini, učestalosti vježbanja i o tome koliko je vani toplo. Probajte redovito piti vodu tijekom dana i neka ona bude vaš prvi izbor, prije gaziranih ili voćnih sokova, ili pak nekih drugih sokova sa šećerima koji tijelo dehidriraju, umjesto da ga hidratiziraju. Manjak energije i učestale glavobolje su često uzrokovane blagom dehidracijom. Dobro bi bilo kada biste se malo više potrudili da pijete adekvatnu količinu vode. Čak i ako malo pretjerate je bolje nego da ju unosite premalo.

Voda koja ispire masti

  • 2 litre filtrirane vode
  • 1 nasjeckana tandžerina
  • 1/2 nasjeckanog grejpa
  • 1 nasjeckani krastavac
  • 4 listića mente
  • led načinjen od filtrirane vode

Sve sastojke izmiksajte u blenderu prije spavanja i pijte tijekom cijelog idućeg dana. Bilo bi dobro kada bi svi proizvodi bili organski. Ako vam oni nisu dostupni, namirnice dobro operite prije nego ih dodate u vodu.

Tandžerina povećava vašu osjetljivost na inzulin i regulira razinu šećera u krvi. Zbog visoke količine vitamina C će ubrzati rad metabolizma i pospješiti potrošnju masti tijekom vježbanja.

Grejp ubrzava rad metabolizma, potiče sagorijevanje masti i povećava razinu energije.

Krastavac će vam pomoći da se osjećate sitima i djelovat će kao prirodni diuretik, što znači da nećete zadržavati suvišnu vodu u organizmu i nećete biti naduti.

Listići mente pospješuju rad probavnog sustava.

Zapamtite da ni ovaj napitak nije čudesan i neće samostalno sagorjeti masti. On će vam pomoći da isperete masti, što znači da ćete i dalje trebati vježbati kako biste razbili masti koje će se potom moći eliminirati iz organizma. Pravilna prehrana također igra važnu ulogu. Ne trebate nužno smanjivati unos kalorija, već se potrudite da kalorije unosite putem namirnica koje su zdrave, nemasne i svježe. Ovaj ukusan napitak će vam omogućiti da tijekom dana unesete više nutritivnih tvari, a također će vas potaknuti da pijete još više vode.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije