Zašto nas boli glava od ovih namirnica?

Zašto nas boli glava od ovih namirnica?

Zašto nas boli glava od ovih namirnica?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.03.2018.
  • Broj pregleda: 1.453
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako vam ove namirnice izazivaju migrenu i probavne smetnje, moguće je da ste intolerantni na histamin. Srećom, postoji spas i za takve situacije.

1. Fermentirani sir

Fermentirani sirevi poput camemberta, briea, gruyerea, cheddara i parmezana izvor su histamina, biogenog amina koji se često nalazi u procesiranoj hrani.

2. Čokolada

Čokolada je obično uzrok migrena kod oko 22% ljudi, a zbog velike količine histamina može izazvati migrenu, mučninu i povraćanje kod osoba intolerantnih na histamin.

3. Obrađeno meso

Kobasice, pršut i mesne prerađevine mogu uzrokovati migrenu kod nekih ljudi. Razlog ne mora biti proširenje krvnih žila, nego nedostatak enzima pod nazivom diamin oksidaza koji razgrađuje histamin.

4. Rajčica
Konzumacija rajčice kod nekih ljudi potiče migrenu, posebice kada je riječ o kečapu ili konzerviranoj rajčici. Uzmite u obzir da je jedan od mogućih razloga migrene i taj što su ove namirnice bogate histaminom.

5. Soja umak

Soja umak je najpoznatiji fermentirani proizvod. Određena fermentirana hrana, kao što je umak od soje, uzrokuje migrenu, a razlog je ponovno visoka razina histamina koji se nalazi u fermentiranim proizvodima.

6. Fermentirano povrće

Sve vrste konzerviranog i fermentiranog povrća mogu izazvati migrene, a kod osoba koje su intolerantne na histamin, migrena se javlja češće i praćena je grčevima u trbuhu i probavnim smetnjama.

Niz namirnica može izazvati migrenu. Međutim, veza između hrane i migrene može vrlo lako biti jedan od simptoma intolerancije na histamin iz namirnica, posebice kada se uz migrenu jave bolovi u trbuhu, probavne smetnje, povraćanje ili osip. Rješenje je Daosin, koji poboljšava kvalitetu života osobama s intolerancijom na histamin i omogućavajući im konzumiranje hrane bogate histaminom. Također, ako popijete čašicu svog omiljenog pića i dođe do pojave neugodnog crvenila na licu, Daosin će ukloniti simptome i omogućiti vam da nastavite uživati sa svojim društvom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije