Istraživanja otkrivaju koji su to najstresniji poslovi!

Istraživanja otkrivaju koji su to najstresniji poslovi!

Istraživanja otkrivaju koji su to najstresniji poslovi!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.11.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Stres je bolest modernog doba i nažalost, teško ga je izbjeći. U većini slučajeva, glavni izvor stresa je naše radno mjesto. Kakav god posao bio, stres je prisutan kod nekih češće, a kod drugih rjeđe.

Izvršni odbor za zdravlje i sigurnost napravio je istraživanje najstresnijih poslova u Velikoj Britaniji.

Stres se najčešće pojavljuje kod socijalnih radnika, zatim slijede njegovatelji, pravnici i nastavnici, te biznismeni.

Isprobajte ovih 6 savjeta za brzo uklanjanje stresa!

Radna mjesta na kojima se stres najrjeđe pojavljuje su obrtnički zanati, proizvodna postrojenja i poslovi koji zahtijevaju ručnu izradu.

Istraživanja također pokazuju da tvrtke koje zapošljavaju veći broj ljudi, izazivaju dodatan stres kod pojedinaca. Žene su sklonije stresu. U dobi između 25.i 34. godine i 45. i 54. godine, razina stresa je prosječna ili malo iznad prosjeka, dok je razdoblje između 35. i 44. godine najstresnije u životu žene. Muškarci se najčešće bore s većom količinom stresa između 45. i 54. godine života.

Istraživači su otkrili da unutar jedne godine 1.610 osoba (od 100.000 radnika u Velikoj Britaniji) pati od težeg oblika depresije, stresa ili tjeskobe. Stres i anksioznost su u stalnom porastu, a povezani su s prevelikim opterećenjem na poslu, nedostatkom samopouzdanja, nesigurnošću i nasilnim ponašanjem kolega.

Ako ste pod svakodnevnim stresom, postoje metode koje ublažavaju stres, zabrinutost i anksioznost. U svakoj stresnoj situaciji, zaustavite misli i radnje, i nekoliko puta udahnite sporo i duboko. Usporeno i duboko disanje daje tijelu signal da je sve pod kontrolom i da nema razloga za paniku. Kontrolirano disanje je definitivno povezano s našim osjećajima, stanjem uma i razinom stresa.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti