Ovaj „starinski“ trik daje nevjerojatne zdravstvene rezultate

Ovaj „starinski“ trik daje nevjerojatne zdravstvene rezultate

Ovaj „starinski“ trik daje nevjerojatne zdravstvene rezultate
  • Objavljeno: Utorak, 26.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Poznato nam je već blagotvorno djelovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstancije koje sadrži luk možete „prenijeti“ i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da će luk ukloniti i spriječiti neugodne mirise nogu, a istodobno pročistiti krv.

S lukom na stopalu možete ublažiti simptome prehlade, gripe i groznice, a koristi se i za još jedno zdravstveno stanje.

Ne možete ništa izgubiti ako se odlučite provjeriti ovu metodu, poručuje blogerica Jennifer Thompson koja je odlučila na stopalima iskusiti djelovanje luka na njezin organizam i koja se doslovno preko noći „riješila“ 90% simptoma alergije. Tvrdi kako je i svom dečku dala luk da stavi na stopalo, a nakon tako provedene noći izmijenili su iskustva.

Thompson tvrdi da je osjetila djelovanje već nakon 20 minuta, u prsnom košu. „Zaradila je“ i žgaravicu, a zatim je osjetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga počele su joj suziti oči kao da je upravo rezala luk za ručak, a njezin dečko osjetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerica.

Ono što je nevjerojatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kihanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom. Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili.

Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina i teških metala, posebice iz jetre.

Sadrži snažne antioksidanse koji djeluju na kolesterol, sprječavaju krvne ugruške i simptome astme, kroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako djeluje i antikancerogeno.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti