Najčešće vrste raka

Najčešće vrste raka

Najčešće vrste raka
  • Objavljeno: Subota, 20.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Rak pluća

Rak pluća je najčešća vrsta raka i od svih ostalih vrsta raka najčešće uzrokuje smrt. Poprilično se teško dijagnosticira u ranoj fazi i često se teško liječi. Obratite pozornost na izbjegavanje faktora rizika i prepoznavanje prvih simptoma.

Provjerite koje biljke potiču zdravlje pluća!

Rak dojke

Rak dojke je najčešći oblik raka dijagnosticiran među ženama. Istraživanja su pokazala da u prosjeku 1 od 9 žena boluje od raka dojke. Rak dojke se može otkriti u ranoj fazi. Postoje brojni načini pomoću kojih možete spriječiti nastanak raka dojke.

Saznajte što su normalne kvržice na dojkama a što nisu!

Rak prostate

Od raka prostate boluju samo muškarci. Prostata je žlijezda veličine oraha i nalazi se između mjehura i rektuma. Rak prostate se može otkriti u njegovoj najranijoj fazi, čime se povećava vjerojatnost od uspješnog liječenje. Prepoznavanje simptoma može uvelike pomoći.

Provjerite kako spriječiti rak prostate!

Rak jajnika

Rak jajnika je četvrti najčešći tip raka koji se javlja kod žena. Teško ga je rano otkriti, stoga je izbjegavanje faktora rizika i prepoznavanje prvih simptoma ključno, kao i redoviti odlasci na ginekološke preglede.

Provjerite što svaka žena treba znati o raku jajnika!

Rak gušterače

Rak gušterače je teško rano otkriti jer su simptomi slični brojnim drugim učestalim bolestima. Njega je također i teško liječiti. Od svih vrsta raka, rak gušterače je među onim vrstama koje se najteže liječe.

Saznajte koje biljke potiču zdravlje gušterače!

Rak mjehura

Rak mjehura se može poprilično lako izliječiti ako ga se otkrije na vrijeme. Izbjegavanje faktora rizika i upoznavanje s prvim simptomima je nešto što trebate napraviti. Primijetite li bilo što neobično, važno je da se odmah posavjetujete s liječnikom.

Rak želuca

U velikom broju slučajeva, rak želuca u najranijoj fazi ne uzrokuje nastanak nikakvih simptoma. Važno je da se upoznate sa svim simptomima raka želuca i da kod svake probavne smetnje, koja je kronična, što prije posjetite liječnika.

Rak debelog crijeva

Rak debelog crijeva se, ako se otkrije u najranijoj fazi, može vrlo lako izliječiti. Važno je da izbjegavate sve faktore rizika i da se upoznate sa prvim simptomima raka debelog crijeva. Pri pojavi prvih simptoma se odmah posavjetujte s liječnikom.

Rak kože

Rak kože je jedan od najčešćih vrsta raka, a najlakše ga je spriječiti. Većinu tipova raka kože je relativno lako izliječiti, osim jednog – melanoma. Melanom je maligni, zloćudni oblik raka kože i može biti smrtonosan.

Saznajte koje biljke potiču zdravlje i ljepotu kože!

Rak jednjaka

Rizik od nastanka raka jednjaka je najveći među pušačima i osobama koje prekomjerno konzumiraju alkohol. Važno je da izbjegavate sve faktore rizika i upoznate se s prvim simptomima raka jednjaka. Najčešći prvi simptom su poteškoće kod gutanja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije