Što bolovi u koljenima govore o vašem zdravlju?

Što bolovi u koljenima govore o vašem zdravlju?

Što bolovi u koljenima govore o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Postoje uzroci bolova u koljenima koji su manje očiti od, primjerice, artritisa. Ako često osjećate bolove u koljenima, svakako obratite pažnju na sljedeće moguće uzročnike. Više o tome što se događa unutar ozlijeđenog koljena pročitajte ovdje.

Pretilost

Vaša koljena osjećaju pritisak koji je čak 5 puta veći od vaše tjelesne težine, stoga ni ne čudi da pretilost uzrokuje bolove. Gubitak suvišnih kilograma je ključan za prevenciju bolova, ali i različitih oštećenja koljena i vezivnog tkiva.

Prekomjerno vježbanje ili vježbanje previsokim intenzitetom

U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da osobe koje previše vježbaju ili vježbaju previsokim intenzitetom imaju povećan rizik od nastanka bolova u koljenima.

Giht

Giht je oblik artritisa koji nastaje kod osoba koje pretjerano konzumiraju crveno meso. Ako često osjećate bolove u koljenima, a ne možete pronaći logično objašnjenje, svakako obratite pažnju na ono što jedete.

Depresija

U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da osobe koje pate od depresije imaju povećan rizik od nastanka bolova u koljenima. To je potkrijepljeno činjenicom da se kod osoba koje pate od depresije bolovi u koljenima počinju ublažavati vrlo brzo nakon početka uzimanja antidepresiva.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti