Jyotish horoskop za ožujak 2022.

Jyotish horoskop za ožujak 2022.

Jyotish horoskop za ožujak 2022.
  • Objavljeno: Srijeda, 09.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Horoskop

Ožujak je započeo s mladim Mjesecom. Astrološki gledano stanje Mjeseca govori o emocijama i potencijalu odnosa, Mjesec rukovodi elementom vode koji je osim za emocije bitan i za zdravlje, dugovječnost i imunitet. U trenutku mladog Mjeseca potencijali navedenih područja se povlače, postaju nedostupni i potrebno je raditi na regeneraciji i obnovi odnosa i zdravlja. Isto tako, astrološki gledano, početak bilo kojeg projekta pa i početak života imaju važnost u tolikoj mjeri da predstavljaju potencijal cijelog projekta ili cijelog života. Iz karte neba kreirane u trenutku rođenja osobe može se iščitati obilje informacija o potencijalima života te osobe. Sličnu analogiju možemo primijeniti i na početak mjeseca; ako je ožujak počeo danima mladog Mjeseca onda zaključujemo da je cijeli ožujak obojan našom potrebom da se regeneriramo emotivno i zdravstveno.

Osim toga početkom ožujka je na nebu bila neobična kombinacija u kojoj su sve planete grupirane u jednom dijelu neba, točnije u dva sideralna znaka; u Jarcu i Vodenjaku. Napominjem da koristim đjotiš ili vedsku astrologiju koja upotrebljava sideralni zodijak, to je zodijak koji je vezan na zvijezde te znakovi o kojima govorim su konkretno opisani položajima zvijezda na nebu. Dakle, sve planete su u području od nekih 50 stupnjeva zodijaka; tu se naguralo njih 7.

Borba planeta za prevlast utječe na borbu među ljudima

Ovo već govori o zgusnutoj napetosti jer ovakve konjunkcije govore o tome kako se planete bore za prevlast, odnosno nadmeću se u korištenju resursa koji su im stavljeni na raspolaganje. Planete simbolički predstavljaju nas i naše želje. Po analogiji makro i mikro kozmosa ili "kako na nebu tako i na zemlji" možemo shvatiti da borba planeta utječe na borbu među ljudima. Svijet je šokiran napadom Rusije na Ukrajinu, malo tko je to očekivao, a skoro nitko nije očekivao da će se dogoditi na ovaj način; naglo, brzo i nemilosrdno. Negdje oko nas, ali i u nama odvija se borba za prevlast i nadmoć u korištenju resursa. Ove okolnosti traže da definiramo svoj stav, da se svrstamo na jednu ili drugu stranu. Svrstavanje općenito dijeli ljude, a podjele su uvijek kontraproduktivne jer podjelama profitiraju moćnici koji manipuliraju narodom. No, postoje situacije u kojima treba zauzeti stranu jer ništa drugo nije preostalo. Rat je za svaku osudu i nema nikakvog opravdanja. Rat nije opcija, sve se treba riješiti dogovorom.

Ovakva gužva na nebu trajat će cijelog ožujka. Krajem mjeseca, 28. i 29., očekuje nas konjunkcija Venere i Saturna u tranzitu. To je trenutak vrhunca napetosti, a sljedeći trenutak još intenzivnijeg vrhunca je početkom travnja od 4. do 6. travnja. Tada će Mars biti u konjunkciji sa Saturnom u tranzitu.

Što nas čeka krajem mjeseca?

Ove konjunkcije govore da se približavamo nagomilanom bijesu i nezadovoljstvu, frustraciji i osjećaju nemoći. Da ne bi bilo sve tako crno treba naglasiti na nakon 10.3. imamo malo olakšane okolnosti na nebu i oko sebe jer je Mjesec onaj koji nam vraća sigurnost i samopouzdanje te mogućnost da izađemo iz okruženja koje nas sputava i opterećuje. Malo ćemo se bolje osjećati i samim tim će se rješenja pojaviti.

Drugi trenutak olakšanja je 12.3. kada se Venera udaljava od planetarnog rata s Marsom u kojem je bila punih mjesec dana. Zatim slijedi i 15.3. kada se Sunce čini korak naprijed i napušta druženje s Jupiterom te napetost mnogih planeta u dva znaka zodijaka popušta. To znači da će se olakšanje pojavljivati u stupnjevima, u danima od 10.3. do 15.3. i kasnije. Zatim 22.3. Mjesec ulazi u svoju debilitaciju te će 15 dana nakon toga ponovo vladati napetosti. Vrhunac peripetija je krajem ožujka i početkom travnja.

Piše: Dean Valentić, vedski astrolog i savjetnik

Rođen je u Puli 1969. godine, krajem 1980-ih počinje njegov interes za jogu i filozofiju dalekog istoka (preciznije Indije). Do 1999. živi u Ljubljani gdje radi kao vegetarijanski kuhar te postaje izučen u zdravoj prehrani i nutricionizmu posebno iz vidika Ayurvede. Od početka devedesetih godina proučava Vedske spise i u praksi primjenjuje realizirano znanje. Tijekom 1990-ih godina 7 godina živi povučenim i discipliniranim životom u ašramu, dobiva dvije duhovne inicijacije od duhovnog učitelja (u Brahma-Madhva Gaudiya učeničko nasljeđe) te na taj način stječe kvalifikaciju “brahmana” (poznavaoca Vedskog znanja).

Interes za jyotish astrologiju, koja proizlazi iz dijela vedskog znanja, se budi 1999. od kada živi u Puli. Astrologiju uči pod vodstvom učitelja astrologije Gabora Szucs (Gauranga Dasa) iz Budimpešte. Gauranga Dasa je učenik pandita Sanjay Ratha, učitelja tradicionalne astrologije iz Indije i osnivača astrološke škole i instituta Šri Jagannatha centra. U tom naslijeđu Dean Valentić nastavlja proučavanje, podučavanje i prakticiranje astrologije. Više informacija i kontakt astrologa na web stranici Vedska astrologija.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije