Tjedni horoskop od 22. do 29. 2. 2016.

Tjedni horoskop od 22. do 29. 2. 2016.

Tjedni horoskop od 22. do 29. 2. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Dan kada žene prilaze muškarcima

Amerika nas je zarazila Valentinovim, ali jeste li čuli ikada za američku tradiciju Sadie Hawkins Day? Originalno termin ove neobične fešte je bio 15. studenog, no obilježava se 29. veljače. Slavi se svake prijestupne godine, pa tako i ove. Naime, to je dan kada djevojke i žene mogu muškarce pozvati na spoj.

Kao što je Valentinovo dan kada svojoj tajnoj simpatiji, tajno ili javno izjavite ljubav, konzumerizam ga je malo frizirao pa se čokoladno-poklonska ljubav izjavljuje svima čak i ako ih ne volite ustvari, tako i na dan Sadie Hawkins prigodno s Venerom u Vodenjaku žena može napraviti ulet frajeru. Nadam se da neobičnost ove fešte a i doba godine garantira uspjeh i da sreća prati hrabre.

Zgodno je da naše narodno predanje kaže da u prijestupnoj godini ne treba sklapati brakove jer neće potrajati – osim ako žena zaprosi muškarca. Imamo i mi svoju verziju Sadie Hawkins.

Nestrpljiva Venera kojoj je ispala maramica

I nije čudno što se sve to događa za vrijeme pojačanog vodenjačkog utjecaja, sigurno je da Venera u Vodenjaku ne mari za formu. Kad razmislim, možda je baš ona u neka davna vremena "patentirala" slučajno ispadanje maramice baš kad joj prilazi onaj na kojeg se napikirala.

Čini se da ona zna zaobići regule i pravila i uspostaviti kontakt s onim s kojim želi. Vjerojatno su muškarci i tada bili nesigurni i plašljivi pa ih je trebalo ohrabriti, ili joj se nije čekalo, što je puno vjerojatnije. Ova Venera je nestrpljiva.

Iskrenost i pripadnost

Kad smo kod hrabrosti muškaraca, Mars je i dalje u Škorpionu, na odlasku, no kao što znate, vraća se. Peglat ćemo tematiku ponovo, nakon što malo (neki) predahnemo s avanturističnim Marsom u Strijelcu. Iako nemaju bliski kontakt po prirodi, ovo dvoje, Venera u Vodenjaku i Mars u Škorpionu, nemaju jedno drugome bog zna što reći i podijeliti, osim nevjerojatne seksualne privlačnosti.

Škorpion sklon kontroli i svim vrstama posvojnih ugovora i Vodenjak koji na spomen ugovora petama daje vjetra, teško mogu ući u kompanjonstvo, ALI ako ste od onih koji vjeruju da je seksualna kompatibilnost trajni temelj nekog odnosa, slobodno se upustite u taj klinč. Jer Vodenjak je prije svega prijatelj, iskren prijatelj (nemojmo generalizirati, govorimo o prirodnom poretku Zodijaka) a Škorpion traži iskrenost i pripadnost, tako da zajednički dobivaju iskrenost, a s pripadnosti će se baktati u mraku sobe.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Vikend je odličan za malo slijepe romantike, na način ovo dvoje upravo opisanih.

Pun Mjesec 22. 2. - neke boljke iz rujna ponovno na dnevnom redu

U ponedjeljak je pun Mjesec u Djevici, pa pokušajte dobro očistiti sve ono što Ribe vole zatrpati i unerediti. Očistite radni stol, ormare, pročistite sebe tjelesno ili duhovno, već po potrebi, svatko zna gdje ga žulja. Ovaj pun Mjesec korespondira s eklipsom koja je bila u rujnu i završetak je jednog ciklusa, prigodno se i Jupiter vraća u opoziciju s Chironom pa neke boljke iz rujna mogu ponovno doći na dnevni red.

Na poslu do utorka zabijte nos u svoj uređeni stol, sitničave djevičanske prigovore ne uzimajte srcu, pravite se da ste Riba, ona zaboravlja i oprašta. Pun Mjesec je klackalica, Sunce nasuprot Mjeseca, Djevica nasuprot Riba. Red, rad i disciplina, administracija naspram nereda, kaosa, zbunjenosti, senzibilnosti i neiscrpne kreativnosti.

Ostanite ili postanite vjerni sebi

U četvrtak Mjesec ulazi u Vagu i raduje se svemu u Vodenjaku, bit će to vrijeme za druženja i fantastičnu zabavu. Prihvatite sve pozive koji padaju u četvrtak. Vikend s Mjesecom u Škorpionu ima malo puteniju konotaciju, u nesretnom slučaju opsesivno-kompulzivnu, čuvajte se ranjenih zvijeri i siktavih otrovnih jezika.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

Merkur je i dalje u Vodenjaku i nastavlja biti sklon blebnuti – što na umu to na drumu, možda čak ubosti u staru ranu (Chiron) koju podržava Jupiter (dežurni pretjerivač i umnožitelj). Budite oprezni jer Sunce s Neptunom nema moć koncentracije, lako gubi identitet, lako se zamisli i odluta.

Sve u svemu, savjet i za ovaj tjedan ostaje isti. Budite otvoreni, prijateljski nastrojeni i dopustite stvaranje nekih novih ideja koje se ne trebaju svidjeti baš nikome osim vama. Ostanite ili postanite vjerni sebi. Bolje svoj original negoli tuđa kopija! U ljubavi dopustite novi pristup staroj ljubavi ili jednostavno idite dalje, slijedite svoje srce makar trenutno ne znalo kamo ide.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije