Jačanje imuniteta: 5 koraka koji vode do boljeg zdravlja

Jačanje imuniteta: 5 koraka koji vode do boljeg zdravlja

Jačanje imuniteta: 5 koraka koji vode do boljeg zdravlja
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Imunitet

Iako se jačanju imuniteta više pažnje daje tijekom zimskih mjeseci, na imunitet treba paziti tijekom cijele godine. Imunološki sustav naporno radi kako bi obranio organizam od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama koji mogu narušiti vaše zdravlje. Zbog toga trebate voditi brigu o svom imunitetu iako je zima pri kraju, jer promjena vremena utječe na vaš imunitet i zdravlje.

Već nekoliko promjena u prehrani i načinu života mogu ojačati prirodnu obranu vašeg tijela i pomoći vam u borbi protiv bolesti.

Koraci koji vode do snažnog imuniteta

1. Zdrava prehrana

Kao i kod većine stvari u vašem tijelu, zdrava prehrana ključna je za snažan imunološki sustav. To znači da se vaša prehrana treba bazirati na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, nemasnim proteinima i zdravim mastima. Osim toga, trebali biste ograničiti konzumaciju hrane koja je bogata zasićenim mastima i dodanim šećerom.

2. Dovoljan unos vode

Uz zdravu prehranu, trebate paziti i da konzumirate dovoljne količine vode, kako bi vaš organizam uvijek bio hidriran. Voda ima mnoge važne uloge u vašem tijelu, uključujući podršku imunološkom sustavu. Dehidracija ponekad dovodi do oslabljenog imunološkog sustava. Ako biste podržali svoj imunološki sustav, vodite računa da tijekom dana konzumirate dovoljne količine vode.

3. Fizička aktivnost

Vježbanje ne služi samo izgradnji mišića i održavanju tjelesne težine, već čini važan dio podrške zdravlju imunološkog sustava. Tjelesna aktivnost potiče cirkulaciju, što olakšava stanicama koje se bore protiv infekcija da lakše putuju kroz vaše tijelo. Već 30 minuta tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta dnevno pomaže stimulirati vaš imunološki sustav.

4. Spavanje

Iako se tako ne čini, puno važnih procesa se događa u vašem tijelu dok spavate. Primjerice, tijelo se regenerira i stvaraju se stanice imunološkog sustava. Poznato je da osobe koje ne spavaju dovoljno imaju veći rizik da će se razboljeti nakon izlaganja virusima. Zato je važno da pružite podršku zdravlju svog imunološkog sustava tako što ćete mu osigurati dovoljnu količinu sna svake noći.

5. Biljni dodaci prehrani

Uz sve navedene savjete, imunološkom sustavu je ponekad potrebna dodatna pomoć u obliku dodataka prehrani. Immun44 je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece. Sadrži 44 bioaktivne tvari (vitamini, minerali, elementi u tragovima) te Plantovir®, ekstrakt iz biljke sivog dlakavog bušina (Cistus incanus).

Immun44 preparati se preporučuju preventivno kod stanja koja potencijalno mogu narušiti funkciju imunološkog sustava i u aktivnoj fazi bolesti, osobito izazvane virusom. Zbog formulacije prilagođene potrebama i ugodnog okusa, djeci se preporučuje Immun44 tekući dodatak prehrani, a odraslima Immun 44 kapsule.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije