Izvor olakšanja za osjetljivu kožu

Izvor olakšanja za osjetljivu kožu

Izvor olakšanja za osjetljivu kožu
  • Objavljeno: Utorak, 07.10.2014.
  • Broj pregleda: 97
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Priča o Avène termalnoj vodi počela je davne 1736., kad je u blizini sela Avène na jugu Francuske otkriven izvor termalne vode i njezino blagotvorno djelovanje na kožu. Legenda kaže da je konj, koji je bolovao od kožnog ekcema, ozdravio nakon kupanja u izvoru termalne vode. Nekoliko godina poslije markiz Rokozels, koji je u to doba bio vlasnik zemljišta, u blizini izvora termalne vode sagradio je prvo hidroterapijsko lječilište, koje je od prvih dana posvećeno isključivo dermatologiji. Stoga ga je već 1874. službeno priznala i francuska vlada. Od 1975. izvor termalne vode postao je vlasništvom farmaceutske grupe Pierre Fabre.

Sljedećih nekoliko godina provodila su se brojna istraživanja svojstava termalne vode Avène, kako bi se dokazalo njezino djelovanje na kožu. Hidroterapijsko lječilište obnovljeno je 1990. godine, a 15 godina poslije, zbog povećanja kapaciteta, zgrada je nadograđena i ponovno obnovljena. Danas se Hidroterapijsko lječilište Avène bavi isključivo dermatološkim problemima. Najviše atopijskim dermatitisom i psorijazom. Prima oko 2000 pacijenata godišnje, a terapija traje tri tjedna. Za svakog pacijenta izrađuje se osobni program koji se provodi uz medicinski nadzor. Kako lječilište njeguje znanstveni pristup, svi pacijenti ujedno su dio kliničkih istraživanja.

Jedinstvena izvorska voda

Termalna voda Avène nastaje spajanjem podzemnih struja u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje nakon 40-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6° C, u blizini mjesta Avène. Karakterizira ju bogatstvo minerala jer tijekom dugog putovanja obogaćuje se mineralima i elementima u tragovima  te silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. Nizak sadržaj minerala i optimalna ravnoteža kalcija i magnezija daju Avène termalnoj vodi jedinstvena umirujuća, protuupalna i antiiritacijska svojstva.

Opsežan znanstveno-istraživački projekt koji je trajao više od 12 godina, vođen znanstvenom znatiželjom koja se neprestano obnavlja, pokrenut je da bi se otišlo dalje u poznavanju mehanizama djelovanja Avène termalne vode; da bi se bolje shvatila njezina učinkovitost.

Analizirajući sastav Avène termalne vode u svjetlu novih, iznimno preciznih istraživačkih tehnika, znanstvenici Istraživačkih centara Pierre Fabre, laboratorija Arago, Sveučilišta Pierre i Marie Curie i francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja, otkrili su da ova voda posjeduje i biološku raznolikost - zadivljujuću mikrofloru, jedinstvenu i specifičnu za Avène  termalnu vodu, preživjelu je u vrlo dubokim, čistim i kristalno bistrim vodama Avènea. Ta mikroflora, nazvana Aquafilus dolomiae, stvara iznimne aktivne molekule koje dijelom objašnjavaju umirujuća svojstva termalne vode Avène. Zbog dokazana protuupalnog, umirujućeg i antiiritacijskog djelovanja, Avène termalna voda upotrebljava se kod svih oblika pojačane osjetljivosti i iritacija kože, te kao dodatak dermatološkim tretmanima.

Avène - naših prvih 20 godina

Proizvodnja proizvoda Avène, čiji je glavni sastojak termalna voda, započela je 1990. godine. Na početku se linija sastojala od samo nekoliko proizvoda za higijenu i njegu kože, a danas broji više od sto proizvoda namijenjenih njezi osjetljive kože. Aktivni sastojci pomno su odabrani nakon brojnih ispitivanja i mnogi od njih patent su tvrtke Pierre Fabre. Svi proizvodi klinički su ispitani pod nadzorom dermatologa i sigurni za primjenu na osjetljivu kožu.
Svi Avène proizvodi nastaju isključivo u tvornici koja se nalazi pokraj izvora u mjestu Avène. Na taj način termalna voda ne mora se transportirati, čime se osigurava zadržavanje njezinih jedinstvenih svojstava. U Francuskoj je linija Avène najprodavanija i najpropisivanija dermokozmetička linija proizvoda koji se mogu kupiti u ljekarnama. Danas se Avène proizvodi mogu kupiti u ljekarnama u više od sto zemalja diljem svijeta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije