Ulje lješnjaka – nezamjenjiv sastojak u borbi protiv masne kože

Ulje lješnjaka – nezamjenjiv sastojak u borbi protiv masne kože

Ulje lješnjaka – nezamjenjiv sastojak u borbi protiv masne kože
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.10.2014.
  • Broj pregleda: 91
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što treba znati o masnoj koži?

Kako bi koža bila zdrava, potrebne su joj masnoća i vlažnost koje moraju biti u ravnoteži. Masna koža nastaje kao rezultat pojačane aktivnosti žlijezda lojnica koje proizvode masnoću - sebum. Kad se pretjerano luči ispunjava i proširuje pore, što se manifestira kao mastan sjaj kože.

Kao posljedica pora ispunjenih sebumom, odumrlim stanicama i nečistoćom nastaju miteseri, a začepljeni folikuli kože su pogodno tlo za razvoj bakterije koja uzrokuje nastanak akni.

Masna koža je uglavnom uvjetovana genetskim faktorima i razinom hormona u organizmu, no svakako joj pogoduje neadekvatna prehrana i, u velikoj mjeri, stres.

Vrlo čest problem je nedostatak vlage koji dodatno utječe na pojačano lučenje sebuma. Sapuni i gotovo sva komercijalna sredstva za njegu su preagresivni i sadrže niz dodatnih kemikalija. Rezultat je dodatno isušivanje kože.

Rješenje problema leži u hladno prešanom biljnom ulju lješnjaka

Lješnjakovo ulje (Corylus avellana) je brzoupijajuće ulje pogodno za njegu masne i mješovite kože, kože sklone aknama, za njegu osjetljive kože sklone crvenilu i kože kojoj nedostaje vlage. Jača kapilare, pospješuje cirkulaciju, potiče regeneraciju stanica i daje koži vlažnost. Djeluje adstrigentno (steže tkivo), što je poželjno kod njege kože s proširenim porama. Bogato je proteinima i nezasićenim masnim kiselinama, sadrži vitamine B1 i B6, i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E.

Tretman biljnim uljem lješnjaka je bezbroj puta dokazan i provjeren u praksi, sa stanovišta aromaterapije jedan od najboljih načina za efikasnu njegu masne kože lica (svakako najjednostavniji jer ne zahtijeva nikakva dodatna znanja iz struke).

Ovo ulje ima izvrsna svojstva i sadrži sve potrebne sastojke za njegu masne i mješovite kože. U aromakozmetici je vrlo cijenjeno i zbog estetske komponente jer koži daje elastičnost i čvrstoću, a vrlo je ugodno za korištenje jer pri nanošenju neće ostaviti masni trag. 

Osim što je vrijedno samo po sebi, ulje lješnjaka dodatno blagotvorno djeluje u sinergiji s eteričnim uljima. Kako se vrlo brzo upija u kožu, tako omogućava eteričnim uljima da se putem njega brže apsorbiraju u organizam i počnu djelovati. Dodamo li mu odabrana eterična ulja s ciljem djelovanja na specifični problem, uspjeh je gotovo zagarantiran.

Ovo ekskluzivno ulje ima izrazito ugodnu i postojanu aromu. Dobiveno je potpuno prirodnim postupkom - hladnim prešanjem 100% čistih jezgara lješnjaka prve klase koji je rastao i zrio na osunčanim lijeskama vojvođanskih ravnica! Proizvodi se u ograničenim količinama prema potrebi i prvi uvjet da bi uopće bilo nekome ponuđeno je njegova vrhunska kakvoća i kvaliteta.

Način korištenja

Ulje jednostavno rukom nanesite na lice i dobro utrljajte. Ono će se vrlo brzo upiti u kožu i početi djelovati. Koži će dati potrebnu vlažnost i regulirat će lučenje sebuma, a proteini, nezasićene masne kiseline, vitamini i ostali vrijedni sastojci nahranit će kožu i omogućiti zdravu regeneraciju stanica. Na prvi mah Vam može izgledati kao gašenje vatre benzinom (svako biljno ulje je samo po sebi masno), no već nakon nekoliko dana uočit ćete bitno poboljšanje. Ulje koristite redovito dva puta na dan (ne možete pretjerati) i Vaše lice će doživjeti preobražaj!

Koža će postati elastična i zategnutija, masni sjaj će nestati (ako ne sasvim onda u velikoj mjeri), pore će se suziti, a lice će poprimiti zdrav i svjež izgled!

Važno!

Nemojte koristiti sapun niti komercijalna sredstva za čišćenje lica! Najbolje bi bilo koristiti 100% prirodni tonik izrađen od hidrolata, glicerola i gela aloe vere. Ako Vam nije dostupan, jednostavno operite lice mlakom vodom jer ćete tako izbjeći isušivanje kože.

Želite li započeti s tretmanom, svoje ulje naručite na www.aromaterapijaviola.com.

"Viola" obrt za aromaterapiju i trgovinu
Mesnička 16, 10 000 Zagreb
Mob: 091 180 15 92

Mail: katica.wolf@aromaterapijaviola.com

Najnovije

Najčitanije