Kako izgubiti 10 kilograma u mjesec dana bez vježbanja?

Kako izgubiti 10 kilograma u mjesec dana bez vježbanja?

Kako izgubiti 10 kilograma u mjesec dana bez vježbanja?
  • Objavljeno: Srijeda, 20.01.2016.
  • Broj pregleda: 16.040
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovakve drastične mjere najčešće provodimo prije nekog posebnog događaja. Prije svega, trebate znati da je uistinu moguće izgubiti 10 kilograma u mjesec dana. Ali, trebate biti svjesni i rizika. Svaka dijeta koja se temelji na jako niskom unosu kalorija obično ne daje dugoročne rezultate.

Također, u tih izgubljenih 10 kilograma neće biti samo masti, već i mišićna masa. Isto tako, ako bolujete od nekih bolesti, svakako se prije početka bilo kakve dijete posavjetujte s liječnikom.

Ono što će vam trebati za provođenje ovog plana je:

  • dnevnik za vođenje prehrambenih navika
  • voće
  • vaga
  • namirnice s malo kalorija
  • suplementi L – karnitina
  • suplementi L – glutamina.

U danu nemojte unositi više od 1.100 kalorija. Ovo vam se vjerojatno čini rigoroznim, ali je važno trošiti više kalorija nego što ih unosite.

Dnevno jedite 4 do 5 manjih obroka, umjesto 3 velika. Ovo će potaknuti rad metabolizma i spriječit ćete nastanak žudnje za nezdravim grickalicama.

Ubrzajte metabolizam sokom od mrkve!

Ako se borite sa žudnjom za grickalicama, odaberite niskokalorične grickalice ili svježe voće i povrće. Svježe voće je najbolji izbor jer je odličan izvor vlakana, a brzo će vas zasititi.

Svaki dan popijte 10 do 12 čaša vode. Izbacite iz prehrane sve sokove, mlijeko, zaslađene čajeve i alkohol. Ovi napitci su prazne kalorije. Imaju visoku kalorijsku, a lošu nutritivnu vrijednost.

Vodu možete obogatiti svježim voćem. Nezaslađeni čajevi su također dobar izbor, naročito zeleni čaj jer ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masti.

Saznajte kako zeleni čaj može usporiti debljanje!

Vodite dnevnik prehrane i bilježite sve što pojedete i popijete. Ovo će vam dati bolji uvid u to što i koliko jedete, moći ćete pratiti dnevni unos kalorija i unositi adekvatnu količinu vode.

Uzimajte suplemente L – glutamina i L – karnitina. L – glutamin sudjeluje u prevenciji žudnje za grickalicama, a L – karnitin potiče sagorijevanje masti.

Nemojte se vagati svaki dan jer će vas to obeshrabriti. Istraživanja su pokazala da prečesto vaganja u procesu mršavljenja veliki broj ljudi potakne na odustajanje. Važite se jednom tjedno. To će biti sasvim dovoljno za praćenje napretka, a istovremeno ćete ostati ustrajni i motivirani.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

Uzimajte suplemente vitamina. Tako ćete tijelu osigurati adekvatnu količinu vitamina. Prije početka uzimanja suplemenata se svakako posavjetujte s liječnikom.

No, imajte na umu da je vitamine uvijek bolje unositi putem cjelovitih namirnica nego putem suplemenata. Ovo je samo kratkotrajno rješenje koje će vam omogućiti da brže dođete do rezultata.

Najnovije

Najčitanije