Kako spriječiti guljenje kože?

Kako spriječiti guljenje kože?

Kako spriječiti guljenje kože?
  • Objavljeno: Srijeda, 06.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svi već znamo da su kreme za zaštitu od sunca neophodne tijekom cijele godine, naročito tijekom ljeta.

Izlaganje suncu bez zaštite može uzrokovati niz problema, uključujući opekotine, isušenu i crvenu kožu i rak kože.

Istraživanja su pokazala da su gotovo sve osobe barem jednom u životu zadobile blage opekotine uzrokovane neopreznim izlaganjem suncu.

Svaka opekotina dodatno povećava rizik od nastanka raka kože. Izbjegavajte sunčanje kada je UV indeks jako visok, a preostalo vrijeme koristite kreme sa zaštitnim faktorom od najmanje 30.

Nakon gotovo svake opekotine slijedi guljenje kože. Tada je jako važno da na kožu pazite još više nego inače.

Svakako trebate izbjegavati sunčanje kako biste koži pomogli da regulira razinu prirodnih ulja koja joj daju mekan i zdrav izgled.

No, nakon zadobivenih opekotina, ne morate se nužno pomiriti s guljenjem kože. Kako biste guljenje kože u potpunosti spriječili slijedite ove jednostavne savjete.

Namažite kožu laganim losionom

Ovo je vrlo jednostavno, no ako losion izbjegavate nakon tuširanja, krajnje je vrijeme da ga počnete koristiti, naročito nakon cjelodnevnog kupanja i sunčanja.

Hidratizirajte

Pijte puno vode kako biste kožu održali vlažnom. Povećanje unosa vode će ubrzati oporavak kože i smanjiti vjerojatnost od guljenja kože.

Ne zaboravite na lice

Uzmite hranjivu hidratantnu masku i nanesite ju 2 do 3 puta tjedno kako biste koži vratili vlažnost i hranjive tvari koje će ubrzati proces regeneracije.

Hladite kožu

Izbjegavajte tuširanje i kupanje vrućom vodom. Vruća voda će dodatno isušiti kožu i povećati vjerojatnost guljenja kože.

Spas pronađite u kuhinji

Med, maslinovo ulje i menta će pomoći u hidrataciji kože i spriječiti guljenje kože. Ako ste primijetili da se neki dijelovi kože gule, stavite med na to područje i držite ga oko 45 minuta. Za veća područja možete koristiti krastavac i utrljati ga na oštećene dijelove kože.

Unosite vitamine

Koža je najveći organ u tijelu, stoga je jako važno da ju hranite pravilno i osigurate joj nutritivne tvari koje su potrebne svim ostalim organima. Unosite vitamine A, B i C putem namirnica ili suplemenata. Svi oni će ubrzati proces regeneracije kože.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije