Kupka za dušu i tijelo

Kupka za dušu i tijelo

Kupka za dušu i tijelo
  • Objavljeno: Petak, 18.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Europljani već dugo poznaju pravo porijeklo riječi spa. Zdravlje kroz vodu, kupanje je put do osobnog wellnessa i detoksikacije cijelog tijela. Građani drevnog Rima smatrali su svakodnevno kupanje svojom građanskom dužnosti za održavanje javnog zdravlja. U 18. stoljeću, njemački liječnici su propisivali liječenje koje se sastojalo od jedne kupke na dana u trajanju od 10 do 20 dana. A od kraja 19. stoljeća, Francuzi otkrivaju čari talasoterapije koja koristi ljekovite moći oceana i algi.

Započnite tretman puneći kadu toplom vodom. Dok se kada puni započnite suho četkanje kože (pokretima prema srcu) najmanje pet minuta, ali možete i 10 minuta ako vaša koža nije previše osjetljiva. Četkanje čisti kožu od mrtvih stanica i potiče cirkulaciju. To ne samo da otvara pore kako bi se omogućilo da sastojci kupe prodru bolje, već i pomaže koži da zadrži tonus.

Na kraju, iskoristite punu moć kupke s jednim ili više bilja i ulja, i pružite koži opuštanje i njegu koja joj je prijeko potrebna.

Za osjetljivu kožu, dodajte 20 kapi esencijalnog ulja lavande ili dvije vrećice čaja od kamilice u vodu da se smanji crvenilo i napetost.

Za celulit i natečenu kožu, uzmite mineralne soli i alge. Sol i alge imaju negativne ione koji privlače pozitivno nabijene ione u koži. Poput magneta, koža upija minerale i hranjive tvarima, a na kraju ih sve povuče u krvotok, gdje pomažu nositi toksine podalje iz tijela kroz limfni sustav. Održavanje temperature vode će vam pomoći da smanjite izgled celulita potičući tijelo da razlaže stanični otpad.

Za suhu, pahuljastu kožu, vlažnost će osigurati nekoliko kapi bademovog ulja ili eterično ulje ruže (oba imaju hranjive vitamine C i E). Korištenje ulja noćurka, koje je bogato esencijalnim masnim kiselinama umjesto bademovog ulja može biti osobito korisno za ublažavanje ekcema i psorijaze.

Za umornu ili beživotnu kožu, dodajte ulje ružmarina ili metvice u vodu. Metvica će pružiti osjećaj hlađenja, a to će pojačati cirkulaciju na površini kože. Ulje ružmarina stimulira folikule kose, a također pomaže zadržati tonus kože.

Za iskorištavanje ovih prednosti, uvijek koristite čista eterična ulja. Prirodni mirisi utječu na moždane valove povezane s opuštanjem ili budnosti ovisno o koristi.

Morat ćete provesti najmanje 20 minuta u vodi kako bi koža apsorbirala sastojke. Možda vam se to čini puno, ali to vrijeme možete posvetiti sebi. Opustite se, meditirajte, uživajte!

Najnovije

Najčitanije