Maslinovo ulje za kosu

Maslinovo ulje za kosu

Maslinovo ulje za kosu
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kosa, kao i koža, treba poseban tretman za svako godišnje doba kako bi ostala zdrava sjajna i neispucana. Zimi smo je tretirali na jedan način, a sada, kako se bliži ljeto, potrebno ju je pripremiti za nadolazeće vrućine, suhi zrak i štetne UV- zrake. Samim time potreban joj je i drugačiji tretman.

Sunce, more i sol najviše štete kosi, stoga je moramo pravomjerno i pravovremeno zaštititi. Na današnjem tržištu postoje mnogi preparati sa zaštitnim UV filtrima, a tu su i razne kreme, pakunzi i balzami za kosu, pa i prirodni sastojci koji kosi daju živost.

O kosi se treba voditi računa kroz cijelu godinu, a posebno prije odlaska na more

Dovoljno vam je samo malo maslinova ulja utrljati među dlanove i razmazati po kosi, a dobar savjet za prirodne plavuše koje su malo potamnile, a željele bi svjetliju nijansu je da kosu posvijetle mješavinom maslinova ulja i svježeg limunova soka koju prije izlaska na sunce utrljaju u kosu. Taj limun oksidira i na taj način posvjetljuje kosu.

Kada govorimo o njezi kose baš za ljetne dane na plaži, preporučuje se maslinovo ulje. Odlično je za vrhove jer stvara pravi zaštitni sloj oko kose te štiti od soli i UV zraka. Stoga je to dragocjeno ulje najbolje staviti na kosu u vrijeme dok se nalazimo na plaži.

U slučaju da niste pobornik bakinih recepata ili niste sam svoj majstor kod kuće postoje i mnogi regeneratori, pa i oni koji se ne ispiru nakon pranja već se ostave na kosi kako bi dobila zaštitni sloj, što posebice vrijedi za obojenu kosu.

Kod obojenih kosa najčešće ljeti problem imaju žene s crvenom nijansom, budući da boja brže oksidira i mijenja se nijansa. Stoga je preporučljivo prije ljeta promijeniti boju ili se ne bojiti u crvenu, narančastu ili bakrenu boju.

Zanimljiv je i podatak da ljudi često griješe kod stavljanja regeneratora jer ga utrljavaju u tjeme što može često imati kontraučinak, budući kosa može izgledati masna i klonula. Znači regenerator se ne utrljava u tjeme jer je dobar samo za vrhove jer je pun dodatnih ulja koji štite i njeguju kosu od suhoće.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije