Što učiniti ako vam je kosa suha?

Što učiniti ako vam je kosa suha?

Što učiniti ako vam je kosa suha?
  • Objavljeno: Srijeda, 03.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoje razni uzroci suhe kose, a najčešći su učestalo bojanje i korištenje proizvoda sa sastojcima koji isušuju kosu. Da biste kosi vratili mekoću i sjaj, svakako slijedite ove jednostavne i praktične savjete.

Odaberite odgovarajuće sastojke

Suha kosa koja je gruba na dodir najčešće je posljedica korištenja neodgovarajućih proizvoda. Kod njege suhe kose ključna je dobra hidratacija. Kosu povremeno njegujte proizvodima kao što su shea maslac, maslinovo ili arganovo ulje. Ovi proizvodi će njegovati kosu duboko iznutra, nahraniti ju i hidratizirati.

Izbjegavajte sastojke koji isušuju kosu

Postoje dva sastojka koja sigurno morate izbjegavati ako je vaša kosa suha: silikon i alkohol. Silikon može stvoriti barijeru na vlasima koji doslovno guše vrhove. Kosa tada ne može upiti vlagu. Alkohol, s druge strane, doslovno isušuje kosu. Alkohol i silikon možemo pronaći u nizu proizvoda i vrlo su česti sastojci šampona. Pratite sastav proizvoda za njegu kose i odaberite one koji vam najviše odgovaraju i ne sadrže štetne spojeve.

Isprobajte savjete za njegu kose najboljih svjetskih stručnjaka!

Rjeđe perite kosu

Kosu nemojte prati svaki dan. Najčešće ju biste smjeli prati svaka dva dana. Jedino tako nećete ukloniti prirodna ulja koja štite kosu i daju joj mekoću i sjaj. Ako vam se tjeme brzo zamasti a vrhovi su vam uvijek suhi, na tjeme nanesite malo suhog šampona i dobro istrljajte.

Šampon koristite strateški

Šampon nanesite samo na tjeme, a ne na cijelu kosu. Sva ulja se nalaze upravo na tjemenu pa nema potrebe nanositi šampon na vrhove. Što se nanošenja regeneratora tiče, njega nanosite samo na vrhove.

Počnite koristiti masku za kosu

Postoje različite vrste maski za kosu koje će ju njegovati, nahraniti i vratiti joj sjaj i mekoću. Masku za kosu nanosite najmanje jednom tjedno. Odaberite masku s hranjivim uljima i držite ju 20 do 30 minuta. Umjesto maske za kosu možete nanositi i prirodna ulja, kao što su kokosovo, maslinovo ili arganovo.

Zaštitite kosu od vanjskih štetnih čimbenika

Proizvodi za oblikovanje kose, sunce i vjetar vrlo često isušuju i oštećuju kosu. Za vrijeme sunčanja zaštitite kosu šeširom ili nanesite sprej sa zaštitnim faktorom. Prije oblikovanja kose pobrinite se da je u potpunosti suha jer vrući alati mogu napraviti jako veliku štetu.

Kokosovo ulje kosu čini sjajnijom i mekšom!

S vremena na vrijeme napravite pauzu od pomagala za oblikovanja kose

Ako kosu uvijek sušite fenom, oblikujete uvijačima i peglom, s vremena na vrijeme napravite pauzu i nemojte koristiti ništa od toga.

Kosu zaštitite prije bojanja

Boje za kosu sadrže jako puno štetnih kemijskih spojeva koji ju mogu isušiti i oštetiti. Kod bojanja kose kutikula se otvara i štetni spojevi ulaze unutar vlasi. Prije nanošenja boje, kosu dobro nahranite maskama i zaštitnim uljima.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije