Sitnice koje će vam pomoći u borbi s kilogramima!

Sitnice koje će vam pomoći u borbi s kilogramima!

Sitnice koje će vam pomoći u borbi s kilogramima!
  • Objavljeno: Subota, 04.06.2016.
  • Broj pregleda: 2.326
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Želite izgubiti nekoliko kilograma, ali niste tome toliko posvećeni da biste promijenili kompletno način prehrane, vježbanja i života. Onda vam u životu trebaju male, sitne promjene koje su prije svega jednostavne, neprimjetne, ali itekako korisne – i uz minimalan trud moguće je uz njihovu pomoć izgubiti nekoliko kilograma prije ljeta!

Promijenite kavu
Ako ne možete izdržati cijeli dan bez kave, obratite pozornost na kavu koju pijete. Umjesto velike šalice pune mlijeka, šlaga i šećera, prebacite se na crnu kavu ili barem preskočite navedene elemente (šećer ili šlag). Idealno bi bilo da ju u potpunosti zamijenite zelenim čajem.

Kupujte pametno

Postoje dva zlatna pravila kojih se treba držati prilikom kupnje namirnice: kao prvo, nikad ne idite u trgovinu bez popisa namirnica; i kao drugo, nikad ne idite u kupovinu praznog želuca.

Dodajte limun u vodu

Iscijedite limun u vodu koju pijete kroz dan. Ovo citrusno voće djeluje kao diuretik (zbog čega ćete ići na toalet češće i nećete se osjećati naduto), a istovremeno će vam ubrzati rad metabolizma.

Isprobajte novu vrstu "happy houra"

Umjesto da s društvom nakon posla sjednete u obližnji bar, krenite zajedno na grupni sat aerobica ili plesa. Ne kažemo da treba baš svako društveno događanje zamijeniti teretanom, ali povremeno se, umjesto đžin tonikom, počastite satom znojenja.

Pripremite smoothie od jabuke i badema za mršavljenje!

Ponesite torbu za trening na posao

Imali ste najbolju namjeru otići na trening nakon posla, ali niste ponijeli opremu… Pa otiđete doma presvući se, i prije nego što ste toga svjesni, ležite na kauču i gledate omiljenu seriju. Da biste ubuduće izbjegli dolazak u napast, ponesite opremu za trening na posao i odradite ga dok ste još “na nogama”.

Jedite svjesno

Znate onaj trenutakkad ste jako gladni i pojedete hranu u 10 i pol sekundi? Da, to nikako nije dobro. Mozgu treba vremena da procesuira što se događa i da je sada sit, a najbolji način da izbjegnete prejedanje jest polagano žvakanje (oko 25 puta svaki zalogaj) i svjesno razmišljanje o tome što vam je na tanjuru.

Zaustavite kasnonoćne obroke

Priznajte: koliko puta u tjednu vam se dogodi da nakon odlične večere završite u hladnjaku svega sat vremena kasnije? Krivi smo. A obično i nismo tako jako gladni. Ovo je jednostavno glupa navika koju treba prekinuti, a najbolji način za to je – pranje zuba, Operite zube nakon večere i tako dajte organizmu do znanja da je s hranom za danas gotovo.

Ovo povrće potiče mršavljenje, povećava libido i štiti od raka!

Ranije krenite na spavanje
Zvuči jednostavno, ali obično nam se dogodi da baš prije spavanja imamo potrebu pogledati pet epizoda omiljene serije u komadu… San nije nešto što trebamo tako olako preskakati. Svega nekoliko loše prospavanih noći zaredom može dovesti do instantnog debljanja.

Najnovije

Najčitanije