Prepoznajte ADHD kod djeteta

Prepoznajte ADHD kod djeteta

Prepoznajte ADHD kod djeteta
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Kada razigranost postaje ADHD?

Normalno je da su djeca razigrana, ponekad neposlušna, manje skoncentrirana ili zaboravljiva. Ipak, manjak koncentracije, impulzivnost i hiperaktivnost su znakovi poremećaja pažnje, odnosno ADHD-a, koji može utjecati na djetetovu sposobnost učenja i postizanja dobrih uspjeha u školi. Prvi i najvažniji korak je prepoznavanje ADHD-a.

Svi znamo barem jedno dijete koje ne može dugo mirno sjediti, za kojeg se čini da nikada ne sluša, koje ne prati upute bez obzira na to koliko su jasne ili koje daje neprikladne komentare. Često se za tu djecu kaže da su problematična, kritizira ih se zbog lijenosti i manjka discipline. Ipak, moguće je da ta djeca pate od ADHD-a.

Ovaj se poremećaj javlja u ranom djetinjstvu. Prvi znakovi se javljaju najčešće u dobi od 7 godina. Ipak, ponekad može biti teško razlikovati ADHD od dječjeg razigranog ponašanja.

Ako ste primijetili samo nekoliko znakova i oni se javljaju povremeno, vjerojatno nije u pitanju ADHD. Ako vaše dijete pokazuje navedene simptome u većini situacija, trebali biste potražiti savjet stručnjaka.

Jednom kada shvatite sa čim se vaše dijete suočava (zaboravljivost, poteškoće u koncentriranju) lakše ćete pronaći rješenje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije