Izradite 8 božićnih ukrasa od recikliranog materijala

Izradite 8 božićnih ukrasa od recikliranog materijala

Izradite 8 božićnih ukrasa od recikliranog materijala
  • Objavljeno: Srijeda, 21.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

U vrijeme blagdana provodimo vrijeme s obitelji i prijateljima i konzumiramo ukusnu hranu. Odlazimo u kupovinu zbog čega nas nerijetko iznenade veliki troškovi, a o redovima čekanja i gužvi ne treba posebno govoriti. Kultura iščekivanja božićnih blagdana nalaže da svake godine kupimo barem jedan ukrasni detalj koji ćemo s ponosom postaviti na vidljivo mjesto, kako bi upotpunili prošlogodišnji asortiman. I tako svake godine. Da biste izbjegli neplanirane troškove, donosimo 11 inovativnih ideja za ukrašavanje. Pomoću recikliranih materijala, ne samo da ćete uštedjeti novac, nego ćete razbiti začarani krug konzumerizma.

Kuglice od kartona

Stari karton i čestitke možete iskoristiti i napraviti impresivne božićne vijence i ukrase. Sve što morate napraviti je izrezati staru čestitku u dva kruga, svaki preklopiti i zalijepiti stražnje strane presavinutih polovica. U sredinu zalijepite komadić špage ili konca kako biste ih mogli objesiti.

Reciklirana božićna girlanda

Za ovaj projekt možete koristiti stari papir, novine, časopise, karton ili stare čestitke. Izrežite oblik trokuta ili zvona i lijepite ih na uzicu. Ukras objesite iznad vrata, prozora ili na zid.

Ukrasi od stare tipkovnice

Koristeći staru tipkovnicu, koju više ne trebate, možete napraviti originalne ukrase. Potrebno je samo malo kreativnosti. Povadite tipke sa slovima i složite riječi po želji. Slova zalijepite vrućim ljepilom. Gotove ukrase možete postaviti na željeno mjesto ili uz pomoć konca objesite na bor.

Isprobajte 101 jednostavnu ideju za božićni ugođaj!

Sob od plutenih čepova

Sve što trebate za izradu ovog simpatičnog ukrasa su 2 plutena čepa i 8 grančica veličine 4 cm. Postavite čepove vodoravno jedan iznad drugog i spojite ih na jednom kraju s grančicom. Gornji čep okrenite u suprotnu stranu, kako bi napravili oblik nalik stepenici. Zabodite 4 grančice kao noge, jednu za rep i preostale dvije kao rogove.

Svjetleće staklenke

Očistite staklenku. Zalijepite s vanjske strane željeni motiv od papira. Posprejajte staklenku u zlatnu, bijelu ili srebrnu boju i odlijepite motiv. Unutar staklenke postavite svijeću ili ju napunite led lampicama.

Snjegović od boce jogurta

Skupite i očistite bijele boce jogurta. Od papira napravite šal i nos u obliku mrkve. Crnim flomasterom nacrtajte oči i usta i zalijepite papirnate dodatke. Prazne boce možete napuniti raznim bombonima i čokoladicama.

Ukrasi od pregorjelih žarulja

Dotrajale žarulje obložite ljepilom i uvaljajte u šljokice, zavežite komadić špage ili debljeg konca i objesite na božićno drvce.

Vijenac od plutenih čepova

Osim sobova, od plutenih čepova možete napraviti i vijenac. Potrebni su vam samo čepovi, vruče ljepilo i bazni vijenac od stiropora.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije