7 dokazanih osobina koji umanjuju vašu privlačnost!

7 dokazanih osobina koji umanjuju vašu privlačnost!

7 dokazanih osobina koji umanjuju vašu privlačnost!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Svi želimo biti privlačniji. U stanju smo vježbati kako bismo ostvarili željenu tjelesnu težinu ili se drugačije odijevati samo kako bismo dobili željenu reakciju. No, jeste li se ikada zapitali koje navike vas čine neprivlačnima?

Ne spavate dovoljno

Manjak sna smanjuje privlačnost. Jedno istraživanje je pokazalo da su osobe koje svaki dan dovoljno spavaju puno privlačnije, u odnosu na osobe koje ne spavaju dovoljno. Nisu u pitanju samo podočnjaci koji su posljedica manjka sna, već i stav koji imate kada niste naspavani. Naspavana osoba izgleda svježe, odmorno, opušteno i smireno.

Niste pristojni

Znanstvenici su ustanovili da su pristojne osobe uvijek privlačnije, u odnosu na osobe koje su nepristojne, bezobrazne i zločeste. Iskrenost i ljubaznost je ono što se cijeni i to su osobine koje su svima privlačne. Potrudite se uvijek biti ljubazni. Nitko ne voli biti u društvu osobe koja je uvijek neraspoložena i zločesta prema drugima.

Provjerite što nas zapravo čini privlačnima!

Pod stresom ste

Istraživanja su pokazala da povišena razina hormona kortizola u tijelu osobu čini neprivlačnom. Ovo je još izraženije kod žena. Stresne situacije ne možete izbjeći, ali možete naučiti kako reagirati na stres.

Previše ste ozbiljni

Svi vole biti u društvu zabavne i duhovite osobe. Svatko želi čuti nešto smiješno. Na kraju krajeva, ako se ne možete iskreno nasmijati, zašto uopće provodite vrijeme s tom osobom? Smisao za humor je prema svim istraživanjima jedna od najpoželjnijih i najprivlačnijih osobima.

Lijeni ste

Lijenost ni u kojem slučaju nije privlačna. Morate biti u pokretu. Sve što radite i sve ono što ne radite govori jako puno o vama. Ako ste lijeni i po pitanju ostvarenja vlastitih ciljeva, svaka osoba će pomisliti da ćete biti lijeni i po pitanju veze.

Ovo vas čini neprivlačnima, a toga niste ni svjesni!

Neiskreni ste

Ako niste u stanju reći istinu, onda vas okolina sigurno neće doživljavati kao privlačnu osobu. Neiskrenost je neprivlačna osobina i u drugim ljudima budi negativne emocije. Budite iskreni jer se ne kaže bez razloga da je iskrenost uvijek najbolji izbor.

Previše ste ponosni ili sretni

Biti sretan je pozitivna osobina, ali su znanstvenici dokazali da biti previše sretan može zapravo smanjiti privlačnost. Nitko ne želi biti pored osobe koja je previše sretna. To vrlo često povezujemo s nerealnim načinom razmišljanja. Isto vrijedi i za ponos. Ako ste previše ponosni, ljudima ćete u većini slučajeva biti neprivlačni.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije