Želite li biti produktivni? Usvojite ove navike!

Želite li biti produktivni? Usvojite ove navike!

Želite li biti produktivni? Usvojite ove navike!
  • Objavljeno: Utorak, 16.08.2016.
  • Broj pregleda: 709
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Predstavlja li vam svako buđenje problem i muku? Jeste li znali da produktivne osobe imaju drugačije jutarnje navike? One im pomažu u razvijanju kreativnosti, produktivnosti i popravljanju raspoloženja.

Doručkujte

Doručak je bez sumnje najvažniji obrok u danu. Doručak će dati fizičku i mentalnu energiju koja će vas držati produktivnima tijekom cijelog dana. Lakše ćete se fokusirati na sve obaveze i biti učinkovitiji ako ujutro pojedete zdrav i obilan obrok.

Doručak treba biti zdrav i vašem tijelu osigurati sve potrebne nutritivne spojeve. Jedino tako će tijelo imati dovoljno energije za pravilan rad cijelog dana. Za doručak unesite zadovoljavajuću količinu vitamina i minerala, i nemojte previše brinuti o kalorijama jer ćete ih ionako potrošiti tokom dana.

Provjerite kako kreativci provode jutra!

Vježbajte

Sigurno već znate da tjelovježba donosi brojne prednosti za zdravlje. Jeste li znali da je jutro najbolje vrijeme za vježbanje? Samo nekoliko minuta intenzivne tjelovježbe u jutarnjim satima će biti dovoljno za veću produktivnost tokom cijelog dana. Moći ćete se bolje fokusirati, lakše ćete rješavati probleme i bolje ćete se osjećati.

Ako smatrate da je jutarnje vježbanje gubitak vremena, vježbajte na putu do posla tako da na posao idete pješke ili biciklom.

Sve privatne probleme riješite prije posla

Neizbježno je imati distrakcije na poslu i one su pretežno privatne prirode. Kako biste ovo izbjegli i ostali fokusirani na ono što je važno, sve što vas muči i sve probleme riješite prije posla. Jedino tako ćete moći ostati produktivni.

Minimizirajte distrakcije već na početku dana. Svađu s partnerom riješite prije posla, nazovite osobe koje ste obećali nazvati i riješite obaveze koje možete. Za to vam u pravilu neće trebati više od 10 minuta, a cijeli dan će vam biti puno jednostavniji.

Meditirajte

Meditacija će vam pomoći u jačanju fokusa i koncentracije. Postići ćete unutarnji mir koji je neophodan za produktivnost i visoku razinu koncentracije. Za dobru meditaciju vam ne treba više od 15 minuta. Smanjit ćete razinu stresa i spriječiti anksioznost tokom dana.

Oslobodite svoju kreativnost i probudite maštu!

Bez obzira na vrstu posla, meditacija će vam pomoći u boljoj kontroli misli i osjećaja, što je ključno za produktivnost u stresnim situacijama. Osim za posao, meditacija će vam dobro doći i u privatnom životu jer ćete bolje pristupati ljudima do kojih vam je stalo.

Odredite ciljeve za taj dan

Što god da ste isplanirali za taj dan, ključno je držati se plana. To ćete postići dobrom organizacijom. Zapišite sve što trebate napraviti i držite se plana. Odredite prioritete i obavljajte prvo ono što je najvažnije.

Jutro je najbolje vrijeme za planiranje i organizaciju jer ste naspavani i možete na objektivan način razmisliti o svojim obavezama. Tako ćete bolje odrediti prioritete i korake koji će vam pomoći u što produktivnijem načinu rada.

Opustite se

Ako imate sjedilački tip posla i provodite ga za računalom, nemojte jutra provoditi za elektroničkim uređajima. Neka jutro bude vrijeme za vas i vaše misli. Gledajte izlazak sunca, popijte kavu na svježem zraku i slušajte zvukove prirode. Iako će vam na početku biti teško, shvatit ćete da je jutro najbolje doba dana za opuštanje.

Najnovije

Najčitanije