Biljem popravite raspoloženje

Biljem popravite raspoloženje

Biljem popravite raspoloženje
  • Objavljeno: Subota, 11.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Svi se ponekad osjećamo loše. Možda ste tužni, iscrpljeni ili beznadni. Loše raspoloženje koje traje dugo i počinje utjecati na obavljanje svakodnevnih obaveza može zapravo biti depresija. Trebali biste se konzultirati s liječnikom ako imate suicidalne misli i smatrate da se ne možete nositi sa životom.

Ako je u pitanju samo kriza, spas možete potražiti u prirodnim rješenjima. Edward Bach bio je liječnik i jedan od prvih homeopata. Razočaran modernom medicinom, on je vjerovao da je svaki fizički, emocionalni, mentalni ili duhovni simptom međusobno povezan i da trebamo vratiti ravnotežu. S vremenom je otkrio da cvijeće ima odličan učinak.

Donosimo vam neke njegove lijekove za loše raspoloženje. Odaberite onaj koji vam najbolje odgovara. Možete koristiti jedan ili više njih. Od ovih cvjetova možete kuhati čajeve ili njihova eterična ulja dodavati u čašu vode.

Brijest

Kada se osjećate uznemireno, premoreno i ne znate kako se nositi s previše obaveza, brijest je biljka koja vam može pomoći.

Gorčica

Kada ne uspijevate biti optimistični, obeshrabreni ste ili ste izgubili vjeru u samoga sebe, počnite koristiti gorčicu.

Kleka

Kada se osjećate beznadno i uvjereni ste da ne postoji ništa što vas može oraspoložiti, kleka može biti od pomoći.

Estragon

Estragon se koristi za ublažavanje tuge ili depresije za koju ne postoji jasan uzrok. Ako imate osjećaj da niste ni sretni ni tužni, počnite koristiti estragon.

Pitomi kesten

Pomoći će ako se osjećate beznadno i izgubljeno. Posebno je djelotvoran za umirenje.

Vrba

Vrba je najprikladnija za negativnost i sklonost okrivljavanja drugih za vlastite životne probleme. Ako je vaša tuga povezana s neraspoloženjem, vrba može biti dobar izbor.

Cvjetni koktel

Kada niste sigurni za koju biljku se odlučiti, najbolji izbor je cvjetni koktel. To je kombinacija 5 biljaka koja se koristi kao pomoć u upravljanju stresom, traumama i tugom. Na tržištu su dostupne različite vrste gotovih cvjetnih koktela. Posavjetujte se s liječnikom koji je najprimjereniji za vas i pažljivo ga počnite koristiti.

Ovi cvjetovi nikada ne bi trebali zamijeniti stručnu medicinsku njegu, naročito ako se radi o psihološkim bolestima, ali mogu poslužiti za ublažavanje simptoma.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije