Brzo i jednostavno povećajte koncentraciju

Brzo i jednostavno povećajte koncentraciju

Brzo i jednostavno povećajte koncentraciju
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.01.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Nova godina sa sobom nosi nove projekte na poslovnom i osobnom planu. Mnogi ljudi imaju poteškoće sa koncentracijom prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka koji vode ka cilju. Ove jednostavne tehnike možete primjenjivati u bilo kojoj struci ili za vlastite potrebe.

Očistite radni stol

Prije početka rada na novom projektu očistite radni prostor. Ovaj čin pruža zadovoljstvo na fizičkoj i psihičkoj razini. Osim što ćete se kretati, očistit ćete radnu jedinicu od nepotrebnih stvari koje vam zauzimaju prostor i odvlače pozornost. Fizički ćete imati više prostora za rad na novom projektu, a psihički ćete napraviti mjesta za nove ideje.

Meditirajte

Postoji mnogo vrsta meditacije, ovisno o situaciji i problemu s kojim se borite. Meditacija može pomoći umiriti misli i ublažiti stres. Pomoći će razbistriti um, pomoći vam da jasnije sagledate situaciju i odlučite se za ispravne korake. Za početak možete samo mirno sjesti i pratiti disanje, svaki udah i svaki izdah. Ako vam je teško sjediti na miru, hodajte. Meditirati možete i na radnom mjestu, u javnom prijevozu, kod kuće ili u prirodi.

Isprobajte namirnice koje poboljšavaju koncentraciju!

Potrebno je odvojiti samo nekoliko minuta u kojima ćete se fokusirate samo na vlastiti dah i tijelo. Mir će se pojaviti sam od sebe. Ako ne možete smiriti misli, uz disanje pokušajte brojati. Prilikom udaha polako brojite do 3, a prilikom izdisaja istim tempom do 6 ili jednostavno brojite svaki udah i izdah jednim brojem.

Zapalite svijeću

Stavite upaljenu svijeću na stol pored sebe, po mogućnosti na udaljenosti od 0,5 metara. Bez treptanja gledajte u plamen oko 1 minute. Zatim zatvorite oči i zamislite plamen u području trećeg oka (prostor između obrva). Ostanite s tom vizualizacijom nekoliko trenutaka.

Zapisujte

Osim ideja i ciljeva, zapisujte potencijalne prepreke i ono što vas zbunjuje. Zapisujte sve neželjene misli kojih se ne možete riješiti i koje ometaju ostvarivanje ciljeva. To će očistiti vaš um i napraviti mjesta za nove ideje.

Isključite svu nepotrebnu tehnologiju

Iako su mobilni telefoni, tableti i računala izrazito korisna pomagala, često nas mogu odvratiti od onoga što radimo i usporiti ostvarenje cilja. Koristite samo potrebnu tehnologiju, pogotovo ako se radi o projektu koji ima određeni rok.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije