Govorite tako da on sluša

Govorite tako da on sluša

Govorite tako da on sluša
  • Objavljeno: Petak, 28.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Jeste li primijetili kako čak i najljepši tip može djelovati kao neosjetljiva budala kada pokušavate prenijeti nešto važno - svoj strah od otkaza, da ste se udaljili od prijatelja? Nije da on ne mari - samo muškarci obrađuju informacije mnogo drugačije od žena, a kao rezultat toga, vaše riječi se često izgube u prijevodu. Rješenje je jednostavno: Naučite govoriti njegov jezik.

Razgovarajte kada ste jedno kraj drugog

Ako pristupate potencijalno nezgodnoj temi izbjegavajte razgovor licem u lice. "Inzistirajući na kontaktu očima kod osjetljivih tema zapravo možete učiniti problem gorim", kaže Scott Haltzman, liječnik, ko-autor knjige „The Secrets of Happily Married Women". Gledajući ga direktno u oči može se osjećati ugroženim i posegnuti za instinktivnim obrascima ponašanja - borba ili bijeg. Da bi ga stavili u jednakopravan položaj, razgovarajte s njim dok radite nešto jedno kraj drugog - hodate, vozite, jedete večeru zajedno na kauču.

Prijeđite na bitno

Prema nedavno objavljenoj studiji u časopisu NeuroImage, muški mozak interpretira muške glasove kao govor, a ženske glasove kao glazbu. Zato se on lako može usredotočiti kada jedan od njegovih prijatelja priča o računalnim igrama, ali se mora dodatno usredotočiti kada sluša neku žensku osobu. Kako bi osigurale da sluša svaku vašu riječ, recite što imate što je brže moguće. "Ljudi žele doći do biti stvari", kaže Haltzman. "Na taj način pridobijte njegovu pozornost pomoću direktne izjave poput: evo zašto sam uzrujana."

Neka zna da trebate oduška

Kada mu govorite kako vas je izdao najbolji prijatelj, a on gleda zbunjeno, to nije zato što mu niste objasnili ili zato što nije baš bistar. Biološke razlike čine muškarce onima koji rješavaju problem, izbrazdano čelo pokazuje da njegov um pokušava pronaći rješenje. "Kad žena postavlja dilemu pred muškarca, on to interpretira kao zahtjev za rješenjem, a ne da samo treba slušati", kaže Haltzman. Olakšajte mu time što ćete mu reći što očekujete od njega prije nego prijeđete na stvar.

Napadnite njegov ego

Ako vam se čini da svaki put kad ga pitate za uslugu vaše riječi idu u vjetar, isprobajte drugačiji pristup. Muškarci su puni testosterona, što ih čini natjecateljski raspoloženim i komplimenti im mogu pomoći da se osjećaju važno i superiorno. Recimo da se nikada ne druži s vašim prijateljima. Nahranite mu ego nečim poput: "Ti si tako zabavan! Zapravo, moji prijatelji pitaju možeš li izaći s nama večeras i zabaviti nas?" Pozitivni izazov će ga zainteresirati, a zbog danog povjerenja će se osjećati potrebno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije