Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ako partner često koristi ovih 6 fraza, veza vam je u problemima!

Ako partner često koristi ovih 6 fraza, veza vam je u problemima!

Ako partner često koristi ovih 6 fraza, veza vam je u problemima!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.09.2017.
  • Broj pregleda: 2.796
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li se ikada zapitali tko u vezi daje više? Ako vas brine da jedno od vas više ulaže u vezu, mogli biste se suočiti s nezadovoljstvom i problemima.

Snažne i stabilne veze imaju nekoliko zajedničkih karakteristika: predanost odnosu, poštovanje i dobru komunikaciju.

Ovih 6 fraza može ukazivati na potencijalne probleme u vezi. Ako primijetite da vaš partner ponavlja te fraze, iskreno i otvoreno razgovarajte s njim.

"Dosadno mi je."

Kada veza zapadne u rutinu, to može biti ugodno i sigurno. Ponekad je dobro uvesti novine kako bi odnos postao dinamičniji. To može djelovati kao osvježavajuća promjena ustaljenog ritma i predvidljivosti. Budite iskreni prema sebi i razmislite jeste li zadovoljni situacijom u kojoj se nalazite. Odgovara li rutina i vašem partneru?

Izlazak iz rutine može pomoći u jačanju odnosa i zbližiti vas s partnerom.

Provjerite kako prevelika očekivanja mogu naštetiti ljubavnom odnosu!

"Nikad ne razumiješ što ti govorim."

Ljudi su jako različiti. Pogotovo muškarci i žene. Samo zato što vas zanimaju iste stvari ne znači da razmišljate na isti način. Nerazumijevanje može dovesti do problema u komunikaciji i narušava kvalitetu veze.

Ako partner ima osjećaj da ga ne razumijete, pokušajte mu pružiti podršku i uzeti u obzir ono što govori. Sagledajte stvari iz njegove perspektive. Razumijevanje je ključno za snažan i dugotrajan odnos.

"Nikada se nećeš promijeniti."

Promjena nekada nije lagan zadatak. Ako partner ima dojam da se ne možete promijeniti, pokušajte s njim otvoreno porazgovarati i objasniti zašto radite to što radite. Ako se ne slaže s nekim vašim postupcima, pokušajte objasniti motive koji vas pokreću. Razgovarajte s partnerom kako biste pronašli kompromis.

"Zašto nisi kao...?"

Uspoređivanje s drugima samo stvara probleme i produbljuje jaz između vas dvoje. Ako partner konstantno pita zašto niste kao njegovi prijatelji ili članovi obitelji, usredotočen je na usporedbu s drugima i ne primjećuje vaše kvalitete.

Istražite 5 faza problematičnih ljubavnih odnosa!

"Nisi više ista osoba kao na početku veze."

Tijekom vremena, stvari se mijenjaju. Rastemo, razvijamo se, učimo o sebi i drugima. Te promjene mogu utjecati na vaš odnos.

Ako partner tvrdi da niste ista osoba kao na početku veze, vjerojatno zaboravlja da se i on promijenio. Nitko ne ostaje isti, a važno je prepoznati promjene. Ako se pojave problemi, pokušajte ih zajedno riješiti. Uspješni odnosi omogućuju partnerima rast i razvoj. Važno je da se razvijate i imate zajedničke ciljeve.

"Kako hoćeš."

Ako partner upotrebljava ovu rečenicu, ili neku sličnu ovoj, pokazuje da nije zainteresiran za ono što želite i stvari koje su vam bitne. To ne znači da želi isto što i vi ili da vam prepušta odluku. Taj nedostatak interesa pokazuje da mu nije važno što će biti.

Uspješni odnosi se ne grade u jednom danu i nisu uvijek jednostavni. Uz komunikaciju, poštovanje i povjerenje, potrebno je bezbroj drugih stvari. Važno je otvoreno razgovarati o svemu što vas zanima ili muči. Zajedno možete pronaći rješenja koja vas čine sretnijim osobama i boljim partnerima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije