Kako odmah povećati razinu energije?

Kako odmah povećati razinu energije?

Kako odmah povećati razinu energije?
  • Objavljeno: Srijeda, 15.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Već znate da je tjelovježba odličan način da smanjite razinu stresa i povećate razinu energije. No, tjelovježba definitivno nije jedini način da to postignete. Donosimo vam savjete stručnjaka koji će vam pomoći odmah povećati razinu energije.

Pripazite na govor tijela

Trebate znati da način hodanja može odrediti vaše raspoloženje. Osobe koje manje pomiču ruke i ramena naginju naprijed, osjećaju češće promjene raspoloženja. Dok hodate, vaš položaj tijela i pokreti mogu istovremeno otkriti i odrediti vaše raspoloženje. Probajte ovu vježbu:

  • Stanite uspravno i zamislite da ste naslonjeni na zid.
  • Dok stojite ili hodate, zamislite kako uže povlači vašu glavu i ispravlja vaša ramena, kralježnicu i vrat.
  • Duboko udahnite i potom zamislite tri stranca kako stoje iz vas. Kako bi oni opisali vaš govor tijela?
  • Nastavite duboko disati. Vizualizirajte kako kroz vaše tijelo prožima sreća, mir i ljubav. Opustite ruke sa strane uz tijelo i podignite bradu.

Budite što jednostavniji

Zatrpan dom, stol i ormari označavaju zatrpan um. To nakon nekog vremena postaje iscrpljujuće. Organizirajte svoje radno okruženje, riješite se stvari koje vam nisu potrebne. Ako imate nedovršenog posla, stanite sa svime i to dovršite. Nedovršeni poslovi mogu uzrokovati anksioznost. Važno je da rješavate obaveze jednu po jednu. Kada završite s jednom, počnite rješavati drugu. Počet ćete osjećati olakšanje čim počnete svoje obaveze privoditi kraju.

Oslobodite se prošlosti

Vrlo često razmišljamo, osjećamo i djelujemo vodeći se uspomenama. Prošlost ne možete promijeniti, ali možete se prestati zamarati njome jer time nećete postići ništa, a to će vas sve emocionalno iscrpiti. Razmislite o tjednu koji je iza vas. Koje korake ste poduzeli? Što ste učinili ili rekli? Budite svjesni onoga što ste napravili, ali nemojte o tome previše razmišljati.

Nasmijte se svakome koga danas susretnete

Čak i prisilno smijanje potiče dobro raspoloženje. Kada se počnete smijati, raspoloženje će se odmah promijeniti, imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje. Istraživanja su pokazala da smijanje na silu gotovo uvijek vodi iskrenom smijanju. To pomaže u regulaciji rada srca, smanjuje razinu stresa i poboljšava kognitivne funkcije. Kada počnete širiti pozitivnu energiju, tada će ljudi oko vas postati pozitivniji. To znači da ćete se vrlo brzo naći u krugu u kojem su sve osobe pozitivne.

Oslobodite svoj um

Uzmite papir i olovku, pronađite udoban položaj i pišite sve svoje misli. Istraživanja su pokazala da pisanje misli na papiru može pomoći u smanjenju stresa i smanjiti opterećenje različitim situacijama i stvarima. Dopustite svom umu da luta, nemojte potiskivati svoje misli jer ćete na taj način biti pod stresom i na kraju nezadovoljni i nesretni.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije