Privlače li muškarce pametne žene?

Privlače li muškarce pametne žene?

Privlače li muškarce pametne žene?
  • Objavljeno: Utorak, 18.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Tvrdnja da se muškarci boje pametnih žena je utvrđena je rezultatima novog istraživanja provedenog u Poljskoj.

Istraživanje je uključivalo 500 studenata koji su sudjelovali u brzim spojevima. Nakon svakog spoja, sudionici su navodili žele li se ponovno sastati s tom osobom. Osim odgovora „da“ i „ne“, morali su ocijeniti ocjenom od 1 do 10 njihov fizički izgled i inteligenciju. Istraživači su analizirali podatke koristeći tehniku ​​pod nazivom logistička regresija. Ova metoda im je pomogla predvidjeti povezanost želje za ponovljenim susretom sa inteligencijom i fizičkim izgledom.

Što žene žele?

Prvo su analizirani odgovori žena. One su želju za ponovnim susretom iskazale kod fizičkih privlačnijih muškaraca. No, žene su birale i manje privlačne muškarce koji su uspjeli iskazati svoju inteligenciju. Međutim, analiza je pokazala da je na odluku žena ipak prvo presudio faktor fizičke privlačnosti. Muškarac čija je inteligencija ocjenjena sa 10 ima manje šanse da bude izabran ako je njegova fizička privlačnost ocijenjena sa 2. S druge strane, muškarac koji je dobio ocjenu 10 za izgled, a nisku ocjenu inteligencije, ima 30% šanse da bude izabran.

Saznajte zašto inteligentni ljudi imaju poteškoće u ljubavi!

Zaključak ovog istraživanja je da žene radije odabiru zgodne nego pametne muškarce.

Što muškarci žele?

Žene čiji je izgled ocijenjen sa 4 ili inteligencija sa 2, imaju vrlo male šanse da prođu u drugi krug. Zaključak je da muškarci češće biraju ljepotu nad inteligencijom. Međutim, zanimljiva je jasna granica kod koje muškarci počinju više cijeniti pametne žene.

Žena čija je fizička privlačnost ocijenjena sa 6, a inteligencija sa 2, ima samo 20% šanse da bude izabrana. Ako je njena inteligencija povećana na 4, onda ima već 30% šanse, a povećanje atraktivnosti na 6, povećava šansu na 40%. Međutim, daljnje povećanje inteligencije ne povećava šanse za izbor. Štoviše, žene čija je inteligencija ocijenjena sa 10, ima opet samo 30% šanse za prolazak dalje. Po svemu sudeći, muškarci će najčešće izabirati žene čija inteligencija ne prelazi ocjenu 7 i to ne vrijedi samo za žene koje su prosječne fizičke privlačnosti. Isto vrijedi za vrlo atraktivne, kao i za manje privlačne žene.

Zaključak je da muškarci nerado biraju izrazito inteligentne žene.

Pročitajte ove savjete koji će vas učiniti privlačnijima!

Nema znanstvenih dokaza, ali pretpostavka je da pametne žene zastrašuju muškarce jer se pored njih osjećaju ugroženo i pribojavaju se da bi mogle umanjiti njihovu inteligenciju, što im direktno utječe na ego. Muškarci također ističu kako imaju osjećaj da su izrazito inteligentne žene manje povjerljive od prosječno inteligentnih žena.

Istraživanje sugerira da su žene fleksibilnije kada je u pitanju pronalazak idealnog partnera. Biraju i atraktivne muškarce smanjene inteligencije, ali i izrazito inteligentne muškarce koji nisu toliko atraktivni. Muškarci mogu biti kruti u svojim zahtjevima i inzistirati na određenom partneru kojeg smatraju idealnim.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije