Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Upozoravajući znakovi da ste u lošem društvu

Upozoravajući znakovi da ste u lošem društvu

Upozoravajući znakovi da ste u lošem društvu
  • Objavljeno: Subota, 08.02.2014.
  • Broj pregleda: 246
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imaju vremena za vas samo kada njima odgovara

Svaki će odnos, bez redovite interakcije i komunikacije, imati problema, naročito ako nedostaje vjernost s jedne ili s obje strane. Nemojte trošiti svoje vrijeme na osobe koje se druže s vama samo kada njima to odgovara. Ako im je uistinu stalo do vas, onda će izdvojiti malo vremena za druženje s vama. Nikada nemojte moliti nekoga za pažnju.

Vašu prošlost koriste protiv vas

Neke osobe odbijaju prihvatiti da više niste osoba koja ste bili nekada i da ste u prošlosti griješili, naučili iz pogrešaka i nastavili dalje. Možda nisu u stanju prihvatiti da se razvijate i da vaš život napreduje. Razmišljanje o prošlosti, koju ionako ne možete promijeniti, je gubitak vremena i energije. Ako vas netko neprestano osuđuje zbog vaše prošlosti, trebate razmisliti može li vaša budućnost biti bolja bez društva te osobe.

Osjećate se kao u zamci

U zdravom odnosu se niti jedna osoba ne smije osjećati zarobljeno. Možete otići i vratiti se kada god želite, ali vi ste ti koji odlučujete da ćete ostati. Ako želite biti dio nečijeg života, ništa vas neće potaknuti da odete. No, ako ne želite biti dio nečijeg života, naći ćete bilo koji razlog da odete.

Omalovažavaju vaše snove i sposobnosti

Ako dopuštate drugima da definiraju vaše snove i sposobnosti, tada im dopuštate da spriječe vaš napredak. Ono što vi možete postići nekome možda zvuči nemoguće, ali to ne znači da uistinu jest. Ljudi će vam davati različite primjedbe i komentare oko toga što možete, a što ne možete. Zanemarite to sve i pratite svoj instinkt.

Lagali su vam više puta

Ljubav je aktivna u svim odnosima. Ljubav nije samo osjećaj strasti između partnera, već i osjećaj privrženosti između prijatelja i članova obitelji. Ako vam netko laže, to nije ljubav. Osobe koje zaobilaze istinu i govore vam samo ono što vi želite čuti vas istinski ne vole. Više vas vole one osobe koje su iskrene pa makar vas ta iskrenost i povrijedila.

Njihova negativnost prelazi na vas

Negativne osobe možete prepoznati po tome što se one ponašaju negativno prema svima, ne samo prema vama. Ono što rade i što govore je projekcija njihovog nemira. Čak i ako vam kažu nešto ružno ili naprave nešto što vas je povrijedilo, to rijetko ima veze s vama. Iako nemate kontrolu nad njima, imate kontrolu nad time kakav će utjecaja imati na vas. Pozitivne stvari se događaju kada se maknete od negativnih ljudi. To ne znači da ih mrzite, već da sebe poštujete.

Ljubomorni su na gotovo sve što imate

Malo ljubomore je normalno, ali ako je netko jako ljubomoran na gotovo sve što imate, velika je vjerojatnost da vam sve to želi i oduzeti. Ljubomora ne pokazuje koliko vas netko voli, već koliko netko ne voli samog sebe. Ako možete, pomognite im, ali ne dopustite da vas uznemire. Njihova sreća ne ovisi o vama.

Žele da budete netko drugi

Ako netko očekuje da budete netko drugi, onda se maknite od te osobe. Lakše je biti ono što jeste i izaći iz negativnog odnosa, nego ostati u njemu i pokušavati biti nešto što niste. Lakše je nadopuniti prazno mjesto osobe s kojom ste se nekada družili, nego nadopuniti mjesto unutar sebe s osobom koja ste nekada bili.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije