Veličina prstiju otkriva koliko smo muževni ili ženstveni

Veličina prstiju otkriva koliko smo muževni ili ženstveni

Veličina prstiju otkriva koliko smo muževni ili ženstveni
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Psihologija

Razmišljate li ponekad o ženama koje voze bolje od muškaraca, lakše parkiraju, brže se snađu u nepoznatim prostorima? Ili o muškarcima koji vole puno pričati, posvećuju puno vremena biranju košulje prije večernjeg izlaska ii traže šalicu s omiljenom aplikacijom iz koje će popiti jutarnju kavu? Da su žene s Venere, a muškarci s Marsa to nam je već odavno poznato, ali to nije sve.

Da li ste znali da veličina vaših prstiju govori i o vašim spolnim karakteristikama? Prema dr. John Manning prenatalna razina testosterona znatno utječe na tjelesne sposobnosti jedinke, tj. duljina prstenjaka ovisna je o količini testosterona, a duljina kažiprsta ovisna je o količini estrogena.

Način na koji možete izračunati koliko ste “muževniji” ili ženstveniji” u odnosu na druge je 2D:24 omjer. (D digit, u prijevodu prst) 2D odnosi se na kažiprst, 4D na prstenjak, a omjer koji je veći od 1 u literaturi se naziva femininim, a manji od 1 je maskulini omjer.

Tipični muškarci imat će kraći kažiprst od prstenaka; tj. D2:D4 bit će manji od 1, a većina žena imat će kažiprst dulji od prstenjaka, tj, njihov omjer D2:D4 bit će veći od 1. Osobe oba spola kod kojih je prstenjak dulji od kažiprsta u prosjeku će postizati bolje rezultate pri testiranju tjelesnih sposobnosti.

Menshealth piše kako kraći kažiprst u odnosu na prstenjak ukazuje na duži muški spolni organ što se povezuje s izloženošću testosteronima u maternici. Asian Journal o Andrology 13 710-714 (Septembar 2011), otkriva formulu za izračunavanje duljine muškog spolnog organa koristeći 2D:4D omjer: (Second to fourth ratio: a predictor of adult penile length): stretched penile length = -9.201x digit ratio+20.577

Omjer između kažiprsta i prstenjaka povezan je s rizikom za dobivanje raka prostate, 33% manju šansu za dobivanje te dijagnoze imaju muškarci čiji je kažiprst bio iste dužine ili duži od prstenjaka.(British Journal of Cancer).

Mjerenje prstiju počinje od korijena prsta do vrha, pomičnim mjerilom ili ravnalom i ne može se odrediti samo pogledom na ruku. Smisao življenja je upoznati sebe,a ovo je još jedna mogućnost na tom putu.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije