Zadovoljan um je sretan um!

Zadovoljan um je sretan um!

Zadovoljan um je sretan um!
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2015.
  • Broj pregleda: 547
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Sreća je osjećaj, a osjećaji su posljedica misli. Imate potpunu kontrolu nad onime što osjećate odabirom pravih misli. Sve što trebate je odabrati misli koje vas čine sretnima. Pristanite samo na ono što je pozitivno i svoj um uvijek suočavajte sa izazovima. Vaše misli kreiraju vašu sreću.

Ponašajte se prema sebi onako kako se ponašate prema voljenima

Važno je brinuti se o samome sebi. Kada nekoga volite, prema njemu se ponašate s ljubavlju i poštovanjem. Vaš um je zadovoljan kada dajete. Kada se počnete prema sebi ponašati s poštovanjem i ljubavlju, počet ćete kreirati pozitivne misli koje će vaš um učiniti blistavim.

Morate vjerovati sami u sebe i ponašati se u skladu s time da vrijedite. Zadovoljan um je posljedica aktivnosti u kojima uživate. Bilo da je to izlazak, gledanje filma, topla kupka ili čitanje knjige, sami sebi dugujete sudjelovanje u aktivnostima koje volite. To će vas definitivno učiniti sretnijima, a vaš um će postati zadovoljan.

Provjerite kako svakim danom možete biti sretniji!

Vježbajte um i tijelo

Vaš um što češće treba biti pred izazovom jer je to odličan način da ga vježbate. Sama fizička aktivnost vam tu može značajno pomoći. Fizička aktivnost potiče oslobađanje endorfina i čini da se osjećate dobro. Drugim riječima, počnite redovito vježbati za sretan um.

Nema smisla da počnete trčati ako u tome ne uživate. Morate raditi ono što volite. Isprobajte različite oblike fizičke aktivnosti i odaberite onu koje vas čine sretnima. Izdvojite vrijeme i trud kako biste pronašli onu koju volite i vaš um će biti jako sretan.

Pročitajte koje su najvrjednije prednosti tjelovježbe.

Prestanite se osuđivati

Negativan govor o sebi vas neće učiniti sretnima. Svi učimo i odrastamo, svi se mijenjamo. Nitko ne može biti u pravu cijelo vrijeme i nitko ne može imati savršen život. Kada odustanete od svog cilja i počnete se osuđivati, um prestaje biti zadovoljan. Biste li sa nekim koga volite pričali tako kako pričate o sebi? Vjerojatno ne biste pa prestanite to raditi sebi.

Razmislite o bebi koja tek uči hodati. Ona će puno puta pasti, ali će se uvijek ustati i probati ispočetka. Ona se ne osuđuje i njezin um je zadovoljan. Kada se osuđujete, propuštate smisao naučene lekcije.

Saznajte kako vas može voditi mudrost srca!

Naučite reći ne

Reći „ne“ ne znači da vam netko nije drag ili da ste loša osoba. To vas nikako ne čini lošom osobom, već mudrom. Ako zbilja želite zavoljeti sebe, onda ćete trebati brinuti o svojim potrebama. To ne znači da trebate zapostaviti potrebe drugih ljudi, već da trebate početi razmišljati prvenstveno o sebi.

Zadovoljan um je jak um. Voljeti sebe znači poštivati se i učiniti se prioritetom. Ne morate uvijek ni djelovati. Prvo morate poštivati sami sebe da bi vas i okolina počela poštivati. Ubrzo ćete ostati zapanjeni promjenama koje će se početi događati oko vas i time koliko se bolje osjećate kad sebe stavite na prvo mjesto.

Naučite kako prestati sabotirati vlastito mentalno zdravlje!

Najnovije

Najčitanije