Istražite mitove i činjenice o muškarcima i seksu!

Istražite mitove i činjenice o muškarcima i seksu!

Istražite mitove i činjenice o muškarcima i seksu!
  • Objavljeno: Subota, 04.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Popularno mišljenje sugerira da se muškarci i žene razlikuju po svojim seksualnim željama. Međutim, neka uvjerenja o muškarcima i seksu nisu utemeljena.

Mit ili činjenica? Muškarci misle o seksu češće nego žene.

Koliko često mislite o seksu? Na ovo pitanje je teško odgovoriti jer često nismo toga ni svjesni. Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci u prosjeku misle na seks 8 puta dnevno, dok žene na seks pomisle 6 puta dnevno. Kada su istraživači zamolili sudionike da prijave svaki put kada su pomislili na seks, muškarci su imali 34 prijave, a žene 19. Povećan broj seksualnih misli može biti zbog toga što je sudionicima indirektno nametnuto češće razmišljanje o seksu. Iz istog istraživanja je proizašla još jedna zanimljivost. Muškarci češće od žena razmišljaju o drugim potrebama, kao što su hrana i spavanje.

Saznajte što se događa s našim tijelima za vrijeme seksa!

Mit ili činjenica? Muškarci imaju više seksualnih partnera nego žene.

Istraživanje pokazuju da heteroseksualni muškarci imaju više seksualnih partnera u životu nego heteroseksualne žene. S obzirom na veći broj partnerica s kojima muškarci stupaju u odnose, postavlja se pitanje s kim onda imaju spolne odnose? Znanstvenici smatraju da je moguće da muškarci češće koriste usluge seksualnih radnica ili stupaju u odnose s malim brojem aktivnih žena. Znanstvenici također vjeruju da žene češće govore o manjem broju seksualnih partnera, u odnosu na muškarce koji taj broj često povećavaju. S toga su ispitanike podvrgnuli detektoru laži. Ispalo je da je stereotip da muškarci imaju više seksualnih partnera nego žene, neistinit. Iako muškarci govore da su bili sa više partnera nego žene, ta razlika je u stvarnosti znatno manja.

Mit ili činjenica? Muškarci su skloniji nevjeri.

Na ovo pitanje, odgovor je sličan kao i u prethodnom slučaju. Znanstvenici su dokazali da je spolna razlika, kada je u pitanju nevjera, značajno smanjena u odnosu na protekle godine. Kada su u pitanju homoseksualni parovi, žene su manje sklonije nevjeri nego muškarci.

Mit ili činjenica? Muškarci su više zainteresirani za seks u troje.

Jeste li ikada imali seks u troje? Želite li to? Ovo su samo neka od pitanja koja su postavljena sudionicima istraživanja. Čak dvostruko više muškaraca je pokazalo veći interes i iskustvo vezano za seks u troje, nego žene. Istraživanja također pokazuju da muškarci više preferiraju seks sa dvije žene nego sa dva muškarca ili jednim muškarcem i jednom ženom. Žene se rijetko odlučuju na takav pothvat zbog zabrinutosti za vlastiti ugled.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije