Kako postići zdrave granice s društvenim mrežama u vezi ili braku

Kako postići zdrave granice s društvenim mrežama u vezi ili braku

Kako postići zdrave granice s društvenim mrežama u vezi ili braku
  • Objavljeno: Srijeda, 14.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Termin 'online dating' sve je popularniji u cijelom svijetu, no iako su se pokazale kao izvrstan alat za mnoge današnje brakove i veze, digitalne platforme često u ljubavnim odnosima stvaraju neslaganje i razne probleme, piše Well+good.

Društvene mreže posebno mogu potaknuti nesigurnost i ljubomoru te je zato važno komunicirati i postaviti granice u vašem odnosu. U nastavku pronađite savjete za stvaranje zdravih granica s društvenim mrežama u svojim romantičnim odnosima.

1. Shvatite svoje namjere

Ako aktivno koristite društvene mreže poput Facebook-a i Instagrama, zapitajte se zašto nešto objavljujete. Je li to zato što ste ponosni na nešto? Dijelite li obično druge osobne aspekte svog života? Ako potpuno izbjegavate objavljivati svoju vezu, zašto je to tako? Također možete postaviti partneru ista pitanja kako biste dobili njegovu perspektivu. Razumijevanje odgovora na ova pitanja može vam pomoći da identificirate što cijenite na društvenim mrežama, što će vama i vašem partneru pomoći u komunikaciji.

2. Budite otvoreni i iskreni

Transparentna komunikacija stvara osjećaj sigurnosti i solidarnosti unutar odnosa. "Ključno je da za to vrijeme ne bude okrivljavanja, napada ili kritiziranja kako bi bio moguć učinkovit kompromis", kaže profesionalna savjetnica Elizabeth Fedrick.

Pozabavite se onim što vam smeta u njihovoj upotrebi društvenih medija postavljanjem otvorenih pitanja. Nagnite se u znatiželju umjesto da ukorite svog partnera. Kada zdrav kompromis postane aktivan dio odnosa, obje strane mogu se osjećati sigurno, poštovano, cijenjeno, pa i ohrabreno da izraze svoje mišljenje i osjećaje bez straha od srama, sukoba ili odbijanja.

3. Provedite kvalitetno vrijeme bez mobitela

Ako se osjećate kao da vaš partner provodi više vremena na društvenim mrežama nego s vama, predložite nove zajedničke aktivnosti u kojima je upotreba mobitela ograničena, poput planinarenja ili odlaska u kino. "Kada se iskreno potrudite povezati se, ne iz nesigurnosti, već iz ljubavi, završite s boljim rezultatima", govore stručnjaci. Cilj bi trebao biti uspjeh vašeg odnosa, a ne da se osjećate kao da se morate odreći nečega da biste imali zdrav odnos.

4. Poštujte stil vašeg partnera na društvenim mrežama

Važno je zapamtiti da veza ne uključuje samo vas, već i vašeg partnera, koji bi mogao imati potpuno drugačiji način korištenja društveniih mreža od vas. Možda ste ekstrovertna osoba koja voli pokazivati svijetu mnoge aspekte vašeg privatnog života, uključujući vašu vezu. Međutim, ako vaš partner nije kao vi, morate poštivati njihove tvrde granice i prilagoditi način na koji odražavate svoj odnos.

5. Ne dopustite da uvriježeno mišljenje bude važnije od onoga što vam zapravo odgovara

Ne postoji službeni pravilnik o tome kako bi brak ili veza trebali izgledati, pa tako ne postoji ni pravilnik o tome kako se parovi "trebaju" ponašati na digitalnim platformama. "Nažalost, ljudi puno čitaju na društvenim mrežama i često mu daju više značenja nego što zaslužuje", rekal je dr. Crossley. Njihov odnos u stvarnom životu mnogo je važniji od onoga kakav bi trebao izgledati na van. Jasno je da postoji mnogo čimbenika koji mogu pomoći i naštetiti vašem zadovoljstvu u vezi, a društvene mreže su samo jedne od njih. Međutim, otvorenost i iskrenost o svojim osjećajima i granicama uvelike će dogurati.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije