Zašto je dobro masturbirati?

Zašto je dobro masturbirati?

Zašto je dobro masturbirati?
  • Objavljeno: Petak, 03.12.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Kroz povijest, masturbacija je nosila negativne stigme. Ona je opisana u različitim vremenima kao moralni grijeh i sramotna praksa. Ova percepcija se polako mijenja u našem društvu, ali unatoč istraživanjima koja ukazuju na mnoge prednosti solo seksa, masturbacija ostaje tabu tema.

Kada vaše tijelo doživljava orgazam, ono je preplavljeno kemikalijama i hormonima koji čine da se osjećate dobro, a mogu čak i poboljšati zdravlje. Mnogi ljudi su pisali o prednostima seksualne interakcije za fizičko i emocionalno blagostanje, a to znači da će vam masturbacija vam pomoći da:

Oslobodite se stresa

U osnovi, seksualno uzbuđenje i stimulacija smanjuju napetost mišića, a orgazam uklanja napetost. Dakle, kao i masaža, joga, vježbe opuštanja ili alkohol, masturbacija može pomoći da opustite svoje tijelo nakon stresnog događaja.

Potiče imunitet

Oksitocin, hormon koji se oslobađa tijekom orgazma, pomaže bijelim krvnim stanicama da se borbe protiv infekcija brže i učinkovitije. Istraživanja su pokazala da žene s redovitom količinom oksitocina u krvi osjećaju mučnine rjeđe. To također može biti povezano s olakšavanjem boli i oksitocinom, fenomen koji može pomoći ublažiti menstrualne grčeve, kao i druge bolove.

Sagorijeva kalorije

Postizanje orgazma tijekom masturbacije može sagorjeti kalorije i djelovati kao vježba. Dok solo zadovoljstvo ne može zahtijevati toliko punih pokreta tijela kao seksualna aktivnost s partnerom, napetost mišića cijelog tijela, otežano disanje i ubrzani puls vam i dalje mogu vam dati pristojnu kardiovaskularnu vježbu.

Istraživanje erogenih zona

Nikada neće postići istinsko seksualno zadovoljstvo dok se ne upoznate sa svojim vlastitim tijelom. Samozadovoljavanje vam pruža priliku da istražite erogene zone i eksperimentirate s onim što vam najbolje odgovara. To će Vam omogućiti više užitaka s partnerom, ako ste zainteresirani za razmjenu iskustava.

Siguran seks

Jedini način da imate apsolutno i potpuno siguran seks je apstinencija. Ako niste još spremni nositi se s odgovornostima i posljedicama koje su povezane sa seksualnom aktivnošću (trudnoća, bolesti, emocionalno, mentalno, fizičko zdravlje vas i vašeg partnera), masturbacija je savršeno sigurna zamjena za kontakt za kojim žudite.

Naučit ćete postići orgazam

Mnoge žene koje kronično i fizički ne mogu postići orgazam s partnerom, bilo zbog traume iz prošlosti, određenih zdravstvenih stanja ili orgazmičke disfunkcije, mogu naučiti kako postići seksualno zadovoljstvo kroz redovite masturbacije. Osobna stimulacija može dopustiti tijelu da bude više osjetljivo na seksualni kontakt s drugima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije