Prijatelji ili nešto više? 11 znakova da se nekome sviđate

Prijatelji ili nešto više? 11 znakova da se nekome sviđate

Prijatelji ili nešto više? 11 znakova da se nekome sviđate
  • Objavljeno: Utorak, 23.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Seks i veze

Vjerojatno znate kakav je osjećaj kad vam se netko sviđa. Možda želite stalno biti u blizini te osobe ili vam srce poskoči kada se na vašem telefonu pojavi njegova ili njena poruka. Možda čak i zaspite razmišljajući o vašoj zajedničkoj budućnosti.

Međutim, znakove zaljubljenosti je puno teže iščitati kada se radi o nekome drugom. Ponekad se čini potpuno nemogućim prepoznati sviđate li se nekome - bilo da je to zgodna djevojka koju ste upoznali preko dating aplikacije, osoba koju ste upravo upoznali na zabavi ili dugogodišnji prijatelj.

Bilo kako bilo, sasvim je prirodno da želite naslutiti kako se netko osjeća. Iako svatko drugačije izražava svoje osjećaje, u nastavku donosimo 11 uobičajenih znakova da se nekome sviđate.

Brzo odgovara na poruke i pozive

Ako je netko zainteresiran za vas, komunikaciji s vama će dati prioritet te će čak i stalno pronalaziti razloge da vam se javi. Spominjanje zajedničkih sjećanja ili internih šala je naročito dobar znak.

Isto tako, ova bi osoba mogla biti posebno naklonjena pomoći vam ili vas izbaviti iz neke nevolje. Ako vam se auto pokvari, ta će se osoba odmah odazvati na vaš poziv i pristići u pomoć. Dat će vam svoje vrijeme koje možda ne bi bili spremni podijeliti s nekim drugim.

Želi kvalitetno provoditi vrijeme s vama

Često razmišlja, planira i komunicira planove za vaš sljedeći spoj? To je dobar znak. Ako su vaši spojevi zabavni, dobro osmišljeni i stalno drugačiji, to znači da ste toj osobi toliko bitni da je spremna izdvojiti svoje vrijeme i kvalitetno ga provesti s vama.

Postavlja promišljena pitanja

Postavljanje pitanja o vama samima pokazuje da vas želi dobro upoznati. Iako nema ništa loše u neobaveznom čavrljanju, koje je čak i poželjno, ako se nekome zaista sviđate vjerojatno je da će vam postaviti neka dublja pitanja koja se mogu odnositi na vaše ciljeve i vrijednosti. Ovakva pitanja i razgovori pokazuju da ta osoba s vama namjerava ostvariti neki dublji odnos.

Zna što želi

Ovo se može činiti pomalo očiglednim, ali ako vaši razgovori nekad odu u smjeru razgovora o tome što želite u vezi, vjerojatno je da se sviđate toj osobi. To možete shvatiti kao znak da je ta osoba zainteresirana za vas i vjerojatno vam to govori jer je zanima kakva su vaša očekivanja od partnera i poklapaju li se.

Razgovara o prošlim vezama

Osoba koja je potencijalno zainteresirana za vas bi vas mogla pitati o vašim prethodnim vezama, moglo bi je zanimati što je prošlo po zlu te podijeliti iste informacije s vama. Moguće je da je će ih zanimati hoće li prepreke koje su imali u prošlosti biti prepreke i u odnosu s vama. Ovaj znak ima i lošu stranu: ako počne biti previše emotivan dok govori o svojoj bivšoj, moguće je da je još uvijek nije prebolio.

Pamti sve što kažete

Kad se nekome sviđate, vjerojatno će vas pažljivo slušati. Dakle, ako na prvom spoju spomenete da ste kao dijete igrali tenis, a on vas pita želite li na sljedećem spoju otići na teniski meč s njim, to pokazuje da vas sluša i da razmišlja o vama.

Blagi fizički kontakt

Bitno je znati da ako pretjeruje u fizičkom iskazivanju ljubavi u javnosti vjerojatno samo želi nešto seksualno. Umjesto toga, možda vas drži za ruku na stolu ili vam stavlja ruku na struk dok hodate. Te geste pokazuju interes i bliskost kroz fizički kontakt, ali i razinu suzdržanosti koja sugerira poštovanje prema vama i vašem odnosu.

Osjeća se neugodno u vašoj blizini

Ako je netko u vašoj prisutnosti pomalo nespretan, to može značiti da mu se sviđate. Na primjer, možda se nervozno i često smije kada je u prostoriji s vama.

Žele podijeliti svoje strasti i vještine s vama

Kad se nekome sviđate, ta osoba želi s vama podijeliti sve vještine i pozitivne osobine koje ima. Možda odlično kuha i to čini i za vas i s vama, kako bi vas impresionirao. U čemu god da je dobar, ako mu se sviđate, neće propustiti pokazati svoje znanje.

Nije škrt

Ne, trošenje gomile novca nije inherentan znak interesa. Ali ako se nekome sviđate, možda će namjenski izdvojiti novac za izlaske ili vas počastiti nečim kad može. Možda si netko ne može priuštiti da vas svaki tjedan vodi na večeru, ali je spreman potrošiti novac na namirnice kako bi napravio obrok za piknik. Ono što je ovdje zaista važno je trud.

Voli i želi provoditi vrijeme s drugim ljudima u vašem životu

Netko kome se sviđate će željeti da i drugi ljudi u vašem životu to znaju. Ne samo da će izaći s vama u javnost, već će se također sastati s vašim prijateljima i ljudima u vašoj okolini.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije