Saznajte kako zaštititi dječju kožu od sunca

Saznajte kako zaštititi dječju kožu od sunca

Saznajte kako zaštititi dječju kožu od sunca
  • Objavljeno: Utorak, 23.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kada djeca čuju riječ ljeto pomisle na igru na otvorenom, plivanje u moru ili bazenu i druge njima omiljene ljetne aktivnosti. No, kada roditelji čuju riječ ljeto, pomisle na sunčevo zračenje, opekline i muku zvanu mazanje djece s kremom za sunčanje.

Zbog toga nastaje problem prilikom odabira zaštitne kreme, jer je nerijetko pravi izazov pronaći kremu koja je namijenjena isključivo dječjoj koži, a uz to se brzo nanosi, lako je razmaziva, ima širok spektar zaštite i visok faktor.

Iako boravak na suncu ima svojih prednosti, o opasnosti njegova zračenja dovoljno govori činjenica kako samo jedna opeklina od sunca u djetinjstvu može udvostručiti rizik za razvoj melanoma u odrasloj dobi.

Dječja koža je posebno osjetljiva na štetne sunčeve zrake, stoga je zaštita njihove kože jedan od najvažnijih koraka koje je potrebno učiniti prije izlaska iz kuće, bez obzira idete li na plažu ili u park.

Kako djecu zaštititi od sunca

Kada su dani sunčani i topli, djeca žele što više vremena provesti vani. No, sunce je potrebno izbjegavati kada je ono najjače, između 10 i 17 sati. Čak i kada nije sunčano, potrebno je nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom jer 80% UV zraka prodire kroz oblake i reflektira se od pijeska, vode i betona.

Prilikom odabira kreme za sunčanje potreban je veliki oprez jer se dječja koža razlikuje od kože odrasle osobe stoga zahtijeva drugačiju njegu i zaštitu. Dječja je koža mnogo tanja i osjetljivija, a do prve godine života nema sposobnost stvaranja zaštite. Mehanizam zaštite u potpunosti se razvije tek oko šeste godine života. Dojenčad do 6 mjeseci zahtijeva posebnu zaštitu jer koža beba u toj dobi nema melanina stoga se preporučuje izbjegavanje boravka na direktnom suncu.

Krema za sunčanje za djecu

Želite li što učinkovitije zaštititi dječju kožu od sunca, odaberite zaštitu koja je namijenjena upravo njihovoj koži te obratite pozornost na to da je vodootporna. Osim toga, kvalitetan sprej ili krema za sunčanje mora štititi od UV-A, UV-B i IR-A zraka te imati što viši zaštitni faktor (50+).

Optimalnu zaštitu pruža Ladival For children Sprej za sunčanje koji je razvijen posebno za potrebe dječje kože, a pogodan je i za korištenje kod neurodermatitisa. Njegova bogata formulacija intenzivno njeguje dječju kožu, a zahvaljujući praktičnoj formi u obliku spreja jednostavno se i brzo nanosi kako bi djeca što prije mogla uživati na otvorenom.

Djecu mažite kremom za sunčanje prilikom izlaska iz kuće i zapamtite da sunčeva oštećenja kože ne nastaju samo na plaži, već i tijekom svakodnevnih aktivnosti kao što je igra na otvorenom. Pobrinite se da nanesete dovoljnu količinu kreme za sunčanje i da često obnavljate zaštitu, a pogotovo nakon izlaska iz vode.

LAD-AD-010-1606202

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije