Najbolji trening za ruke!

Najbolji trening za ruke!

Najbolji trening za ruke!
  • Objavljeno: Petak, 15.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovaj trening se sastoji od vježbi koje će aktivirati sve mišiće na rukama. Temelji se na principu kružnog treninga s jako malo ili nimalo odmora između svake vježbe. Na kraju zadnje vježbe se odmorite 60 sekundi i ponovite sve ispočetka. Napravite 3 kruga vježbi.

Vježba 1

Ova vježba će aktivirati tricepse, mišiće ramena, prsa i trbuha. Legnite na lijevi bok i lijevom rukom obgrlite struk. Koljena lagano savijte. Desnu ruku stavite ispred tijela tako da je dlan pored lijevog ramena. Podižite trup desnom rukom tako da ona bude potpuno ispružena. Vratite se u početni položaj i napravite 10 ponavljanja.

Vježba 2

Stanite u visoki izdržaj s dlanovima čvrsto na podu. Podižite lijevu ruku tako lakat bude usmjeren prema stropu, a dlan u ravnini s prsima. Tijelo treba cijelo vrijeme biti u ravnini, a mišići trbuha i stražnjice zategnuti. Vratite se u položaj i napravite 10 ponavljanja.

Vježba 3

Ova vježba će aktivirati stražnje mišiće ruku, a njih najčešće zanemarujemo. Legnite na trbuh i zategnite mišiće stražnjice. Ruke ispružite ispred glave. Podignite ih što više od poda i zamahnite unazad tako da su dlanovi u ravnini s ramenima. Vratite se u položaj i napravite 10 ponavljanja.

Vježba 4

Ova vježba će aktivirati tricepse i bicepse. Stanite u položaj za sklek. Ruke što više približite tijelu tako da su prsti ruku usmjereni prema naprijed. Zategnite mišiće stražnjice i trbuha. Podignite se i spustite u početni položaj. Napravite 10 ponavljanja.

Vježba 5

Legnite na leđa. Lijevu nogu ispružite, a desnu savijte sa strane tako da je stopalo čvrsto na podu. Oslonite trup na lijevi lakat. Lijevi dlan usmjerite ustranu. Na desnu ruku stavite knjigu. Podignite trup lijevom rukom i nogom tako da bedro desne noge bude u ravnini s trupom. Vratite se u položaj i napravite 10 ponavljanja.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije