Učvrstite cijelo tijelo uz ovih 5 vježbi!

Učvrstite cijelo tijelo uz ovih 5 vježbi!

Učvrstite cijelo tijelo uz ovih 5 vježbi!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovaj trening radite svaki dan. Neće vam oduzeti puno vremena, a rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko tjedana. Ove vježbe aktiviraju mišiće čitavog tijela, trbuha, leđa, nogu i stražnjice.

Vježba 1

Aktivira mišiće donjeg dijela leđa, trbuha, bedara i stražnjice.

Legnite na leđa. Savijte koljena, pritisnite stopala od pod, a ruke ispružite uz tijelo tako da su dlanovi okrenuti prema podu. Zategnite mišiće stražnjice i podignite kukove od poda tako da su ramena, kukovi i koljena u ravnini. Opustite gornji dio tijela i pripazite na to da vrat ne bude pod opterećenjem. Zadržite položaj 1 minutu. Spustite kukove malo prema podu i opustite mišiće stražnjice. Nastavite podizati i spuštati kukove 20 do 30 puta. Napravite 2 do 3 ponavljanja.

Vježba 2

Aktivira mišiće trbuha, gornjeg dijela leđa i nogu.

Legnite na leđa. Stavite ruke iza glave, a noge lagano podignite. Zarotirajte ramena u lijevo i u isto vrijeme podignite desnu nogu prema desnom laktu. Obje noge trebaju biti u zraku, kao i glava, vrat i ramena. Lijevu nogu potpuno ispružite. Nastavite izmjenjivati strane 1 minutu, potom se vratite u početni položaj. Napravite 2 do 3 ponavljanja.

Vježba 3

Aktivira mišiće leđa, trupa, kukova, nogu i stražnjice.

Legnite na leđa. Savijte koljena, a ruke ispružite uz tijelo tako da su dlanovi okrenuti prema podu. Zategnite mišiće stražnjice i podignite kukove tako da su u ravnini s ramenima i koljenima. U isto vrijeme oprezno podignite jednu nogu tako da je stopalu usmjereno prema stropu. Dlanovi cijelo vrijeme trebaju biti na podu. Zadržite ovaj položaj 30 sekundi. Vratite kukove prema podu i opustite mišiće stražnjice. Nastavite podizati i spuštati stražnjicu 15 do 20 puta. Isto ponovite s drugom stranom. Napravite 2 do 3 ponavljanja sa svakom stranom.

Vježba 4

Aktivira mišiće trbuha, leđa, kukova, struka, nogu, stražnjice, ruku i ramena.

Stavite dlanove na pod tako da su u ravnini s ramenima, a ruke su potpuno ispružene. Oslonite se na stopala tako da tijelo bude potpuno ravno. Zategnite mišiće trbuha i zadržite ovaj položaj 30 do 60 sekundi, potom se spustite. Napravite 2 do 3 ponavljanja.

Vježba 5

Aktivira mišiće trbuha, kukova, bedara i stražnjice.

Ruke stavite na kukove i lijevom nogom iskoračite unatrag. Spustite se u iskorak i pripazite da koljeno ne prelazi ravninu stopala. Spustite lijevo koljeno što više možete. Zadržite položaj 30 sekundi, potom se lagano spuštajte i podižite 20 do 30 puta. Ponovite isto s drugom stranom. Napravite 2 do 3 ponavljanja sa svakom stranom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije