Što trebamo znati o mišićima trbuha?

Što trebamo znati o mišićima trbuha?

Što trebamo znati o mišićima trbuha?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.03.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mišići trbuha su u sendviču između 2 sloja masnog tkiva

Kada razmišljate o mišićima trbuha, zamislite ih kao da su u sendviču između 2 sloja masnog tkiva. Čak i ako ne izgubite to masno tkivo, možete popraviti izgled trbuha tako da ojačate mišiće.

Mišići trbuha su uvijek zauzeti, ali samo ako vodite pravilan stil života. Oni rade cijeli dan da bi vas držali uspravnima. Kada sjedimo, oni su ti koji drže kralježnicu uspravnom. Ako sjedite pogrbljeno, mišići trbuha se neće naprezati, već kralježnica i vrat.

Mišići trbuha su zapravo mišići abdomena i njih dijelimo u 5 skupina. Skoro svaki od njih je zaslužan za držanje tijela uspravnim. Svaki od njih je pod veliki naporom samo dok stojite, sjedite i krećete se uspravno. Stručnjaci ističu da bi potreba za vježbanjem mišića trbuha bila značajno manja samo kada bismo se počeli pravilno držati jer su oni tada pod cjelodnevnim naporom, bez obzira što to ne osjetimo.

Čini se da neprestano smišljaju nove vježbe i nove tipove treninga kako bismo imali ravan i čvrst trbuh. Iako neke vježbe i treninzi uistinu mogu pomoći, veliki broj njih nema nikakav učinak i može povećati rizik od nastanka ozljeda.

Kako biste prestali živjeti u zabludi i radili vježbe koje zapravo nemaju učinka, važno je da shvatite mišiće abdomena. Morate shvatiti što oni točno rade i kako ih možete ojačati, ali bez rizika od nastanka ozljeda.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije