Isprobala sam brzi probiotik odličnog okusa! Ovo su moji dojmovi

Isprobala sam brzi probiotik odličnog okusa! Ovo su moji dojmovi

Isprobala sam brzi probiotik odličnog okusa! Ovo su moji dojmovi
  • Objavljeno: Srijeda, 09.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Testeraj

Posljednjih godina primijetila sam da imam više probavnih problema nego kad sam bila mlađa. Ponekad sam znala imati bolove i grčeve u trbuhu, nadutost, neugodne plinove, ali i probleme s kiselinom iz želuca. Mislila sam da su za te probleme krivi moja prehrana, stresni život i stalna borba s usklađivanjem svih obaveza.

Često se događalo da nisam stigla ručati ili jesti redovite obroke koje sam sama pripremila, ali čak i kad sam nastojala zdravije se hraniti, izbjegavati hranu koja je poznata kao nezdrava, moje stanje se nije promijenilo. Jednom kad sam se požalila kolegici s posla da me boli trbuh, pitala me: "Zar ne uzimaš probiotike?"

Znala sam da su probiotici važni jer sadrže "dobre" bakterije koje poboljšavaju zdravlje crijeva, ali činilo mi se kompliciranim uzimati dodatak prehrani u obliku tableta ili kapsula. Kad sam se počela raspitivati koji probiotik kupiti, naišla sam na informaciju da postoje probiotici u obliku praška koji se mogu uzeti bilo gdje i bilo kad i bez dodatne hrane ili vode.

Probala sam M.E.V. Feller Probifast koji dolazi u kutiji s 10 pojedinačno pakiranih vrećica. U ljekarni su mi odmah rekli da ima okus po bobičastom voću što me oduševilo jer sam prije probala probiotik u prahu koji je imao izrazito neugodan miris i okus tako da ga nisam mogla uzeti bilo kad nego samo kad sam bila kod kuće i imala dovoljno vremena pomiješati ga s nekom hranom.

Dobra strana Probifasta je da ga mogu uvijek nositi sa sobom i uzeti ga bilo kad u danu i gdje god se nalazim, jer uzima se izravno u usta gdje se brzo otapa i ima jako ugodan sladak okus. Nije potrebna tekućina pa kad sam na putu i nemam čašu ili bočicu vode pri ruci, uopće ne moram brinuti o tome.

Iako je, uz unos zdravih bakterijskih kultura, i dalje važno uravnoteženo se hraniti, nakon što sam počela redovito uzimati Probifast, brzo sam primijetila bolji osjećaj u trbuhu, a i smanjili su mi se crijevni simptomi poput neugodnih grčeva, bolova i plinova. Probifast mi je brzo poboljšao kvalitetu života.

Praktičan je, dolazi u malim pakiranjima, u vrećici koja se jednom dnevno samo usipa u usta, a i osvježavajućeg je okusa bobičastog voća koje obožavam. Osim toga, primijetila sam i poboljšanje u svom imunitetu, osjećam se zdravije i definitivno imam lakši osjećaj u želucu i crijevima. Pročitala sam da vitamin D pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Naravno, ako imate bolove ili dijagnozu sindroma iritabilnog crijeva, svakako morate o tome razgovarati s liječnikom. A moram napomenuti da su mi i liječnici i nutricionisti preporučili da svakako uvedem probiotik u svoju prehranu, a Probifast mi se pokazao kao najbolji izbor za moj užurbani život.

Uskoro ćete i vi imati priliku isprobati Probifast u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijaviti se na vrijeme.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije