Jeste li ikad imali urinarnu infekciju? Ovo je stvar za koju morate znati!

Jeste li ikad imali urinarnu infekciju? Ovo je stvar za koju morate znati!

Jeste li ikad imali urinarnu infekciju? Ovo je stvar za koju morate znati!
  • Objavljeno: Srijeda, 15.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Testeraj

Ako, poput mene, puno vremena provodite u ženskom društvu u kojem se otvoreno razgovara o svačemu, onda ste se vjerojatno kad-tad našli usred razgovora o urinarnim infekcijama. Možda ste i vi jedna od žene koje stalno vode bitku s njima jer nije rijetkost da se urinarne infekcije uporno ponavljaju. A - iako se javljaju i kod muškaraca - kod žena su mnoge češće zahvaljujući anatomiji, točnije, činjenici da je kod žena mokraćna cijev kraća i postavljena bliže anusu odakle se bakterije najčešće prenose.

Svoju prvu urinarnu infekciju sam doživjela u studentskim danima i nije mi izazvala puno muke, ali sam se u periodu od prošlog ljeta do početka ove godine suočavala s ponavljajućim urinarnim infekcijama, koje su se ponavljale unatoč tome što sam, prema uputi liječnika, pila antibiotike. Istražujući što bi moglo pomoći u prevenciji saznala sam za šećer D-manozu.

Uskoro ćete i vi imati priliku besplatno isprobati dodatak prehrani Vitalia D-manoza* u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja te se prijaviti na vrijeme.

D-manoza je jednostavni šećer kojeg u malim količinama proizvodi ljudski organizam, a najčešće se dobiva iz prirodnih sokova brokule i mahunarki, no prisutan je i u drugim vrstama voća i povrća. Djeluje tako da na sebe veže Escherichiju coli, bakteriju koja je najčešći uzročnik urinarnih infekciju, te pomaže u njezinom izbacivanju iz organizma.

Zbog jednostavnosti primjene, odlučila sam se uzimati je u obliku dodatka prehrani Vitalia D-manoza.* Jedno pakiranje je dovoljno za korištenje tijekom četiri tjedna jer sadrži 28 vrećica s dnevnom dozom od 2 grama d-manoze, a ima osvježavajući okus limete. Svidjelo mi se što je Vitalia D-manoza* obogaćena vitaminom B3 (niacinom) koji doprinosi normalnom funkcioniranju sluznica, a prikladna je za primjenu čak i kod djece (starije od 3 godine) te kod dijabetičara.

Ako želite i sami besplatno isprobati dodatak prehrani Vitalia D-manoza*, pratite naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja jer ćete uskoro imati priliku testirati ga i ocijeniti.

*Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije