Piletina s porilukom u umaku od vrhnja i vina: Ručak gotov u 30 minuta!
    Ako u hladnjaku imate piletinu i vrhnje za kuhanje, smišljanje ideje za ručak smatrajte već napola riješenim. Naime, ti su sastojci baza za jednostavan jelo koje se može obogatiti na bezbroj načina i poslužiti s rižom, tjesteninom ili njokima. U ovoj smo verziji klasičan bijeli umak obogatili porilukom koji je odličan izvor vitamina C, kalija te korisnih antioksidansa i vlakana.
Ovo ukusno jelo je gotovo za manje od pola sata, a dugo će vas držati sitima zbog proteina iz piletine i inulina iz poriluka. Umak s dodatkom bijelog vina cijelom jelu daje posebnu aromu koja će se zasigurno svidjeti cijeloj obitelji. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za piletinu s porilukom u umaku od vrhnja i vina.
Sastojci:
- 4 pileća filea
 - 2 veća poriluka
 - 2 režnja češnjaka
 - 240 ml vrhnja za kuhanje
 - 120 ml bijelog vina
 - maslinovo ulje
 - sol
 - papar
 - tjestenina po izboru (špageti, penne, tagliatelle itd.)
 
Priprema:
- Piletinu posolite i popaprite po ukusu. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i prepržite je sa svake strane dok ne postane zlatno-smeđa. Kad je piletina gotova, ostavite je sa strane.
 - Operite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Dodajte ga u istu tavu i pirjajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriše.
 - Zalijte povrće bijelim vinom i kuhajte povrće nekoliko minuta, dok se tekućina malo ne reducira.
 - Smanjite vatru i dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
 - U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite kada bude al dente.
 - Vratite piletinu u tavu s umakom od poriluka i vrhnja. Pustite da se piletina zagrije i sjedini s umakom.
 - Poslužite s tjesteninom i ukrasite svježim peršinom ili parmezanom po želji.
 
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
- Varivo od piletine i graška s krumpirom: Ukusna opcija "na žlicu" gotova u 40 minuta
 - Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!
 - Sacher torta: Bečki klasik koji ćete uz ovaj recept lako pripremiti kod kuće
 
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana
                        
                        Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 - 
                Recept tjedna
                        
                        Smoothie od borovnica i đumbira: Snažan...
10 min12345 - 
                Recept mjeseca
                        
                        Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 
