Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!

Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!

Njoki s pancetom u bijelom umaku: Ručak gotov u 15 minuta!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Njoki u bijelom umaku su brz i jednostavan obrok za čiju pripremu ne trebate provesti puno vremena u kuhinji. Recept je osmišljen tako da se radi s kupovnim njokima koji mogu biti jednako ukusni kao i domaći, a uštedjeti vam puno vremena. Bijeli umak od vrhnja za kuhanje, pancete i začina je gotov za manje od 10 minuta i savršeno paše uz ovu vrstu tjestenine.

Tijesto od kojeg se pripremaju njoki se radi od krumpira, čiji okus odlično naglašava muškatni oraščić. Ako niste obožavatelj tog začina, možete ga preskočiti i jelo obogatiti samo paprom, solju i češnjakom ili ga zamijeniti majčinom dušicom ili origanom, na primjer. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za ovo jednostavno, a ukusno jelo.

Sastojci:

  • 500 g kupovnih njoka
  • 150 g pancete
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • sol po ukusu
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • muškatni oraščić po ukusu
  • svježi peršin
  • ribani parmezan (za posipanje, po želji)

Priprema:

  1. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju, dok ne postanu al dente. Ocijedite ih i stavite sa strane.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu pancetu i pržite je dok ne postane hrskava i zlatno-smeđa.
  3. Dodajte sitno nasjeckani češnjak u tavu s pancetom i pržite ih zajedno još 1-2 minute, dok češnjak ne zamiriše.
  4. Postupno dodajte vrhnje za kuhanje.
  5. Kuhajte umak dok se ne zgusne, 5-7 minuta. Začinite solju, svježe mljevenim crnim paprom i začinima po ukusu.
  6. Dodajte kuhane njoke u tavu s pancetom i češnjakom te lagano promiješajte kako bi se sve sastojci sjedinili. Poslužite toplo.
  7. Po želji, posipajte svježe nasjeckanim peršinom i ribanim parmezanom prije posluživanja.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije