Zašto ujutro piti vodu s limunom?

Zašto ujutro piti vodu s limunom?

Zašto ujutro piti vodu s limunom?
  • Objavljeno: Srijeda, 16.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Navike koje usvajate će ili ojačati vaš imunitet ili ga oslabiti. Znanstvenici su dokazali da topla voda pomiješana sa sokom od limuna može učiniti čuda za vaš organizam.

Usvajanjem ove navike ćete već nakon mjesec dana primijetiti značajne promjene u funkcioniranju organizma kasnije u danu. Nemojte se iznenaditi ako topla voda s limunom nakon nekog vremena postane ritual bez kojeg ne možete.

Jača imunitet

Limun je odličan izvor vitamina C i kalija. Vitamin C je odavno poznat za jačanje imuniteta i smanjenje rizika od nastanka prehlade i gripe. Kalij će stimulirati mozak i živce i pomoći će u regulaciji krvnog tlaka.

Regulira pH vrijednost

Limun ima odlična alkalna svojstva. Iako je kiselog okusa limun u našem tijelu ima alkalno djelovanje, čime pomaže u održavanju pH vrijednosti tijela.

Pospješuje mršavljenje

Limun će pomoći u kontroliranju žudnje za hranom. Istraživanja su pokazala da alkalna prehrana značajno pospješuje mršavljenje. Kada dan započnete pravilno, puno je lakše donositi dobre odluke za zdravlje kasnije u danu.

Pospješuje rad probave

Topla voda će stimulirati probavni sustav i ublažiti kontrakcije mišića. Na taj način će potaknuti rad probavnog sustava i regulirati probavne tegobe. Limun je odličan izvor minerala i vitamina koji će potaknuti eliminaciju toksina iz probavnog sustava.

Djeluje kao blagi diuretik

Limun će pomoći kod eliminacije toksina putem mokraće. Toksini će se oslobađati puno brže, a urinarni trakt će postati zdraviji.

Čisti kožu

Vitamin C će smanjiti vidljivost bora i nepravilnosti kože. Eliminacijom toksina iz tijela će se eliminirati toksini iz kože.

Povećava razine energije

Ako ćete dan započeti s toplom vodom pomiješanom s limunom, kasnije u danu ćete primijetiti kako razina energije ostaje stabilna i ne mijenja se drastično.

Regulira šećer u krvi

Voda s limunom će spriječiti nagle promjene razine šećera u krvi, a time će spriječiti žudnju za grickalicama i nagle promjene raspoloženja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije