Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!

5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!

5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.08.2016.
  • Broj pregleda: 1.050
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovo malo voće je odličan izvor nutritivnih spojeva koji poboljšavaju zdravlje na niz različitih načina. Limun je najmanji u porodici agruma, ali ne i najmanje ljekovit. Jedna je od najzdravijih namirnica u svijetu.

Jako je dobar izvor vitamina C

Jeste li znali da je samo jedan mali limun dovoljan da biste zadovoljili čak 100% preporučene dnevne doze vitamina C koji je ključan za dobro zdravlje:

  • ubrzava zacjeljivanje rana
  • štiti od štetnog utjecaja stresa
  • regulira razinu kolesterola
  • smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti
  • smanjuje rizik od nastanka moždanog udara
  • smanjuje rizik od nastanka gripe i prehlade.

Limun poboljšava zdravlje i izgled kože

Bilo da ga nanosite površinski ili jedete, limun će ublažiti oštećenja uzrokovana vanjskim čimbenicima (sunce, zagađen zrak). Limun potiče proizvodnu kolagena, spoja koji koži daje elastičnost i čvrstoću.

Pripremite napitak od limuna i sjemenki lana za bolje zdravlje i ljepotu!

Limun jača imunološki sustav

Sve namirnice bogate vitaminom C jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka gripe i prehlade. Limun ima odlično antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Iscijedite malo limuna u čaj ili čašu vode kako biste iskoristili sve prednosti.

Limun regulira pH vrijednost tijela

Limun ima alkalno djelovanje. Stručnjaci preporučuju da svaki dan započnete ispijanjem vode s limunom. Dobra pH ravnoteža je ključna za dobro zdravlje, visoku razinu energije, ljepotu, mladolikost i pravilan rad probavnog sustava.

Ako je vaše tijelo kiselo, to povećava rizik od nastanka niza bolesti. Iako limun je kiseo, ima alkalno djelovanje i jako nizak udio šećera, što ga čini savršenim za prevenciju bolesti.

Pripremite detoksikacijsku vodu od limuna, krastavaca i đumbira!

Limun potiče rad probavnog sustava

Sigurno ste primijetili da sve veći broj ljudi svaki dan pije vodu s limunom. Tako ispiru toksine iz tijela, potiču rad probavnog sustava i olakšavaju proces elimnacije otpada. Limun može pomoći u prevenciji i ublažavanju zatvora i dijareje.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da osobe koje redovito konzumiraju limun imaju manji rizik od nastanka bolesti probavnog sustava i raka debelog crijeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije