5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!

5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!

5 načina pomoću kojih limun štiti vaše zdravlje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ovo malo voće je odličan izvor nutritivnih spojeva koji poboljšavaju zdravlje na niz različitih načina. Limun je najmanji u porodici agruma, ali ne i najmanje ljekovit. Jedna je od najzdravijih namirnica u svijetu.

Jako je dobar izvor vitamina C

Jeste li znali da je samo jedan mali limun dovoljan da biste zadovoljili čak 100% preporučene dnevne doze vitamina C koji je ključan za dobro zdravlje:

  • ubrzava zacjeljivanje rana
  • štiti od štetnog utjecaja stresa
  • regulira razinu kolesterola
  • smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti
  • smanjuje rizik od nastanka moždanog udara
  • smanjuje rizik od nastanka gripe i prehlade.

Limun poboljšava zdravlje i izgled kože

Bilo da ga nanosite površinski ili jedete, limun će ublažiti oštećenja uzrokovana vanjskim čimbenicima (sunce, zagađen zrak). Limun potiče proizvodnu kolagena, spoja koji koži daje elastičnost i čvrstoću.

Pripremite napitak od limuna i sjemenki lana za bolje zdravlje i ljepotu!

Limun jača imunološki sustav

Sve namirnice bogate vitaminom C jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka gripe i prehlade. Limun ima odlično antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Iscijedite malo limuna u čaj ili čašu vode kako biste iskoristili sve prednosti.

Limun regulira pH vrijednost tijela

Limun ima alkalno djelovanje. Stručnjaci preporučuju da svaki dan započnete ispijanjem vode s limunom. Dobra pH ravnoteža je ključna za dobro zdravlje, visoku razinu energije, ljepotu, mladolikost i pravilan rad probavnog sustava.

Ako je vaše tijelo kiselo, to povećava rizik od nastanka niza bolesti. Iako limun je kiseo, ima alkalno djelovanje i jako nizak udio šećera, što ga čini savršenim za prevenciju bolesti.

Pripremite detoksikacijsku vodu od limuna, krastavaca i đumbira!

Limun potiče rad probavnog sustava

Sigurno ste primijetili da sve veći broj ljudi svaki dan pije vodu s limunom. Tako ispiru toksine iz tijela, potiču rad probavnog sustava i olakšavaju proces elimnacije otpada. Limun može pomoći u prevenciji i ublažavanju zatvora i dijareje.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da osobe koje redovito konzumiraju limun imaju manji rizik od nastanka bolesti probavnog sustava i raka debelog crijeva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije