Ovaj sastojak će učiniti vašu kožu savršeno zategnutom

Ovaj sastojak će učiniti vašu kožu savršeno zategnutom

Ovaj sastojak će učiniti vašu kožu savršeno zategnutom
  • Objavljeno: Utorak, 08.06.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Što morate znati o kolagenu?

Kolagen je najzastupljeniji protein u organizmu koji se prirodno nalazi u tijelu svih sisavaca, uključujući i ljude. Uglavnom se nalazi u vezivnom tkivu, kostima i koži, tetivama, hrskavicama te organima. Na kolagen otpada trećina ukupnih proteina u vašem tijelu i više od polovice suhe težine kože. Kolagen ima mnoge važne funkcije u ljudskom organizmu, poput jačanja strukture kože i jačanja kostiju.

Postoje brojni dokazi da dodatak kolagena može podržati zdravlje kože, noktiju, zglobova i mišića pa je kolagen u svim oblicima postao popularan u zadnje vrijeme. Kolagen u dodacima nije poput kolagena u vašem tijelu, nego se prilagođava kako bi bio probavljiviji, a najčešći oblik koji se koristi je hidrolizirani kolagen.

Što je hidrolizirani kolagen?

Hidrolizirani kolagen (poznat i kao kolagen peptid) je kolagen razgrađen u manje dijelove – aminokiseline ili peptide koji se lakše otapaju. Kada se kolagen hidrolizira, odnosno razgradi na manje čestice, lakše ga je obraditi, a te se čestice koriste u proizvodima namijenjenim zacjeljivanju svih dijelova tijela, od kože izvana do bolova u zglobovima iznutra.

Hidrolizirani kolagen najčešće se dobiva od goveda, morskih životinja i piletine, a mnogi proizvođači daju prednost upravo hidroliziranom kolagenu jer jednako obnavlja kožu i smanjuje vidljive bore, a lakše se apsorbira u organizam.

Kolagen i zdravlje kože

Kolagen se najčešće povezuje s kožom i najviše istraživanja proučava upravo dodavanje kolagena u prehranu i njegove učinke na kožu.

Kako starite, kolagen u vašoj koži propada. Procjenjuje se da vaše tijelo svake godine proizvode 1% manje kolagena u koži, a taj proces počinje jako rano, već s dvadeset godina. Razgradnja i smanjena proizvodnja kolagena glavni su uzrok nastanka bora, a dovode i do smanjene elastičnosti kože i pojave tanke kože u starijoj dobi.

Ako želite savršenu i zategnutu kožu, svakako uzmite kolagen u obliku dodatka prehrani i birajte proizvode s hidroliziranim kolagenom.

Yasenka Skinage Collagen Elegance

Yasenka Skinage Collagen Elegance je dodatak prehrani bez šećera i bez glutena koji sadrži upravo hidrolizirani kolagen te ekstrakt zelenog čaja, hijaluronsku kiselinu, koenzim Q10, vitamin C, vitamine B kompleksa i cink. Skinage Collagen Elegance štiti stanice kože od vanjskih utjecaja, sprječava hiperpigmentaciju i upale te smanjuje crvenilo kože, akne i rozaceju.

Skinage Collagen Elegance sadrži hidrolizirani kolagen koji izgrađuje popucala vlakna i potiče prirodnu sintezu kolagena, zatim polifenole iz zelenog čaja koji zaustavljaju preuranjeno starenje te koenzim Q10 koji smanjuje oštećenja od sunca i štiti kožu od štetnih zračenja. Osim toga, u sastavu se nalazi i hijaluronska kiselina koja smanjuje bore, a vitamini C i B kompleks sprječavanju perutanje kože i osiguravaju pravilnu sintezu kolagena.

Skinage Collagen Elegance potiče sintezu prirodnog kolagena, nadoknađuje izgubljeni kolagen i koži vraća elastičnost. Isto tako, Skinage Collagen Elegance uspješno smanjuje bore te dubinski hidratizira i osigurava energiju stanicama u svim slojevima kože.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije