Evo zašto morate koristiti eterična ulja za dezinfekciju prostora

Evo zašto morate koristiti eterična ulja za dezinfekciju prostora

Evo zašto morate koristiti eterična ulja za dezinfekciju prostora
  • Objavljeno: Utorak, 28.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Dezinfekcija stvari i prostora

U vrijeme pandemije koronavirusa dezinfekcija ruku, prostora i stvari koje redovito koristite potrebna je više nego inače. Virusi se mogu zadržati na odjeći, obući, kosi, torbama i svemu ostalom što je bilo izloženo dok ste, primjerice, putovali javnim prijevozom. Zato je veoma važno da prilikom ulaska u dom dezinficirate stvari koje ste dirali, a kosu, odjeću i obuću operete na prikladan način.

No, što je s vašim domom? U njega redovito unosite izvana stvari koje bi potencijalno mogle prenijeti zarazu. I prostor u kojem živite potrebno je dezinficirati, a postoji jednostavan, prirodan način za to, bez korištenja agresivnih sredstava koji mogu oštetiti namještaj.

Eterična ulja za borbu protiv virusa

Eterična ulja poznata su po svojem antivirusnom i antibakterijskom djelovanju i sposobnosti stimulacije imunološkog sustava. Upravo zato su izvrsno rješenje iz prirode koje, ne samo da čini vaš dom spa oazom, nego omogućuju dezinfekciju prostora i pogoduje održavanju vašeg doma sigurnom zonom bez virusa. Najjednostavniji i najčešći način dezinfekcije eteričnim uljima je korištenjem difuzera u kojeg stavite omiljeno ulje ili mješavinu za difuzer koja čisti i dezinficira prostor te olakšava disanje.

Korištenjem eteričnih ulja koja sadrže visok udio kemijskih spojeva iz skupine oksida i monoterpenskih alkohola te monoterpena u difuzerima širi se njihovo antiseptičko djelovanje i vlaženje zraka te se na taj način čisti zrak u prostoriji u kojoj boravite.

Najbolja kombinacija za dezinfekciju prostora

Različiti sastojci mogu imati različito djelovanje, a preporučuje se da koristite ona eterična ulja koja su poznata po antivirusnom djelovanju. Neka od najboljih eteričnih ulja za borbu protiv virusa su: eukaliptus, čajevac, ravintsara, metvica i mandravasarotra, a ove mješavine za difuzere sadrže njihov pravi omjer.

1. EUCALY’PUR – mješavina za difuzer

Sadrži 9 eteričnih ulja: eukaliptus dives, eukaliptus smithi, eukaliptus globulus, cedar atlaski, bijeli bor, metvica japanska, metvica paprena, mažuran i vetiver.

2. FORCE & VITALITY BIO – mješavina za difuzer

Sadrži 7 eteričnih ulja: primorski bor, eukaliptus dives, eukaliptus globulus, metvica klasasta, slatka naranča, ravintsara i mandravasarotre.

3. AROMAFORCEmješavina za difuzer

Sadrži 10 eteričnih ulja: lavandin super, ho ulje, eukaliptus radiata, eukaliptus globulus, ravintsara, niauli, ružmarin, metvica paprena, klinčićevac, čajevac.

Ove kombinacije dezinficiraju prostor, relaksiraju tijelo, pomažu kod upalnih procesa, djeluju na čitav dišni sustav te istovremeno jačaju vaš imunitet.

Borba protiv virusa u autu ili uredu

Isto tako, ako nemate difuzer i želite brzo dezinficirati prostor, idealno rješenje je AROMAFORCE sprej za prostor. Aromaforce sprej je dezinfekcijsko sredstvo koje sadrži čak 16 eteričnih ulja: ho ulje, ravintsara, slatka naranča, niauli, e.globulus, saro, egypatski geranij, ylang ylang, eukaliptus limunski, madagaskarska limuntrava, klinčićevac, katafray, pačuli, đumbir, madagaskarsko smilje, kamforovac. Ima antivirusno, antibakterijsko, i antiseptično djelovanje, a koristi se za dezinfekciju stambenog prostora, automobila, ureda kao učinkovito sredstvo protiv bakterija, virusa, gljjivica i mikroba.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije